Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η σπουδαία ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου αυτή την Τετάρτη στον κήπο του Πολύεδρου της Πάτρας

Η σπουδαία ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου ...

Με την μουσική παράσταση "Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία"

«Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία», έτσι τιτλοφορείται μία μοναδική μουσική παράσταση με την εκλεκτή ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου σε κείμενα δικά της που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα αυτή την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στις 21.00 το βράδυ.

Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Άρης Γραικούσης

Καταξιωμένη καλλιτέχνις που έχει να επιδείξει μια σημαντική τριαντάχρονη πορεία στα θεατρικά δρώμενα της χώρας μας, η Μάνια Παπαδημητρίου έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και στο Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεργάστηκε με πολλά θεατρικά σχήματα (Θέατρο Τέχνης, Αμόρε, Απλό Θέατρο, ΚΘΒΕ, Εθνικό Θέατρο, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λαμίας, Ρόδου κ.ά.) και με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως οι Κ.Κουν, Γ.Λαζάνης, Μ.Κουγιουμτζής, Λ.Βογιατζής, Στ.Φασουλής, Γ.Χουβαρδάς, Α.Αντύπας, Π.Βούλγαρης, Γ.Ρήγας, Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Ρ.Πατεράκη.

Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα κλασικού ρεπερτορίου, τραγωδίες και αρχαίες κωμωδίες. Σημαντική στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συνεργασία της με τον Μιχάλη Κακογιάννη, όταν ερμήνευσε τον ρόλο της Κασσάνδρας στις "Τρωάδες" του Ευριπίδη, στο Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο "Γάλα" του Β.Κατσικονούρη (σκην. Ν. Μαστοράκη) βραβεύτηκε με το βραβείο Κοτοπούλη Α’ γυναικείου ρόλου και με το Θεατρικό Βραβείο Κοινού-Αθηνόραμα ενώ για τη συμμετοχή της στην ταινία "Θα το μετανιώσεις" της Κ. Ευαγγελάκου έλαβε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου το στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ακόμα έπαιξε σε μεγάλου μήκους ταινίες, όπως "Από το Χιόνι" του Σ.Γκορίτσα, "Οι Αθηναίοι" του Β.Αλεξάκη, "Το Βλέμμα του Οδυσσέα" του Θ.Αγγελόπουλου, "Η Γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος" του Α.Καφετζόπουλου κ.ά. Η Μάνια Παπαδημητρίου διδάσκει εδώ και δεκαπέντε  χρόνια υποκριτική σε δραματικές σχολές (Αρχή, Θέατρο Τέχνης), ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια δραστηριοποιείται και ως σκηνοθέτης ("Το Χαμόγελο της Γιαγιάς"-Θέατρο Πορεία, "Ου Μοιχεύσεις"-Εθνικό Θέατρο, "Νευροοδύσσεια" και "Ο Βασιλιάς πεθαίνει" του Ιονέσκο-Θέατρο Τέχνης, "Το όνομά μου είναι Ρέητσελ Κόρι"-Θέατρο Νέου Κόσμου, "Ο Γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος"-Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.).

*Στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας το κοινό είχε απολαύσει την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση "Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture