Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στην Αθήνα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη σε εκδήλωση γ...

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις "Ι. Σιδέρης" και ο εκπαιδευτικός όμιλος Όμηρος

Ο Πατρινός στην καταγωγή υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος παρέστη στην εκδήλωση, για τα σαράντα χρόνια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, των εκδόσεων «Ι. Σιδέρης» και του εκπαιδευτικού ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, στις νέες εγκαταστάσεις του Aegean Omiros College.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, διπλωμάτες, εκπρόσωποι κομμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, ακαδημαϊκοί, στρατιωτικοί και πλήθος κόσμου τίμησαν την εκδήλωση των εκδόσεων «Ι. Σιδέρης» και του ΟΜΗΡΟΥ για τα σαράντα χρόνια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Aegean Omiros College στην οδό Πανεπιστημίου 17, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Aegean Omiros College, έγινε εκτενής αναφορά από τους εκλεκτούς ομιλητές στη διάσταση του Κυπριακού ζητήματος μέσα από την ιστορία, την πολιτική, τη λογοτεχνία και τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το λόγο πήραν, εκτός από τον Υπουργό Παιδείας, οι κ.κ. Γιώργος Λιλλήκας (πρώην Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών), Παναγιώτης Κουρουμπλής (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος & βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ), Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης (Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας & Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Ελλ. Ιδρύματος Πολιτισμού), Δημήτρης Αλευρομάγειρος (Αντιστράτηγος ε.ά., επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού), Ανδρέας Βοσκός (καθ. Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μανώλης Κοττάκης (Δημοσιογράφος), Θοδωρής Τσάκωνας (Συγγραφέας). Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Νικόλαος Κούκης (φιλόλογος, μέλος του Ελλ. Ιδρύματος Πολιτισμού).

Χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Νικόλαος Μακρυπλίδης όσο και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις