Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Χαρδούβελης: Μισθολογική πολιτική γίνεται από την κυβέρνηση

Χαρδούβελης: Μισθολογική πολιτική γίνετα...

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στους βιομηχάνους

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα είναι οι δικαστικοί εκείνοι που θα καθορίσουν μέσω αποφάσεων τη μισθολογική πολιτική του κράτους έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε πως το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια θα αντιμετωπιστεί συνολικά από την κυβέρνηση και πρόσθεσε:

"Οι πιέσεις είναι έντονες και αναφέρω ως παράδειγμα τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία.

Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική".

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στις φωνές για χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να διαφυλαχθεί.

"Ο προϋπολογισμός και το πλεόνασμα- το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα- δεν είναι κάτι δεδομένο. Δεν είναι ότι το πετύχαμε, το ξεχάσαμε, για να πάμε να κάνουμε κάτι άλλο...Είναι δυσκολότερο να διατηρήσεις ένα επίτευγμα απ΄ ό,τι να το κατακτήσεις", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, ζήτησε σταθερότητα προκειμένου να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις και πρόσθεσε:

"Ο ιδιωτικός τομέας, οι υγιείς, σοβαρές επιχειρήσεις ζητούν σήμερα σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ασφάλεια δικαίου για να παράγουν πλούτο.

Έτσι θα βάλουμε μπρος την οικονομία, έτσι θα έρθουν επενδύσεις, έτσι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας σταθερές και αξιοπρεπείς".

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η συγχώνευση επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας, ζητώντας μάλιστα από τους επιχειρηματίες να δεχθούν να εκχωρήσουν μέρος των εταιρειών τους σε ξένους επενδυτές.

"Ίσως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις. Να γίνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%

. Θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει εν συνόλω των οικονομία", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά