Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ενδιαφέρον εθνολογικό ντοκιμαντέρ "Άκουσα τον Θεό να κλαίει" θα παρουσιαστεί στο οινόκαστρο της Αχαία Κλάους στην Πάτρα

Το ενδιαφέρον εθνολογικό ντοκιμαντέρ &qu...

Αυτή τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Με μια ταινία, ένα ιδιότυπο ντοκιμαντέρ διάρκειας 86 λεπτών, που έχει τίτλο «Άκουσα το θεό να κλαίει», συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 στις 21.30 το βράδυ (20.30 ώρα προσέλευσης) οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο χώρο του «Οινόκαστρου» της Αχαΐα Κλάους με την μοναδική θέα και θα συνοδευτεί από την πραγματοποίηση ξενάγησης στους χώρους της «γεύσης» του κρασιού,  ενώ η  ζυγιά του Βορειοηπειρώτη Κώστα Βέρδη θα παίξει  «σκέτα» μοιρολόγια και τραγούδια.

Στις 21.30 το βράδυ θα ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, η οποία μέσα από τη σκηνοθετική  «ματιά» της σκηνοθέτιδας και κινηματογραφικής κριτικού Ελπίδας Σκούφαλου, πραγματεύεται την έκσταση μέσα από τη μουσική και το θρήνο. Μοιρολόγισμα στη Λίβινα της Αλβανίας,  αναστενάρικο πανηγύρι, τελετή Ασούρα των Σιητών Πακιστανών.

Η ταινία έχει προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO. Τα γυρίσματα έχουν γίνει σε Ελλάδα, Αλβανία και Συρία στη διάρκεια μίας δεκαετίας.

Την πρωτότυπη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Αγγελάκας από το ροκ γκρουπ Τρύπες. Το μοντάζ έχει κάνει ο Ρουσσέλος Αραβαντινός. Επιστημονική σύμβουλος είναι η Μιράντα Τερζοπούλου και ειδικός σύμβουλος ο Νίκος Διονυσόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι το thebest.gr.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture