Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Με «Εισβολέα» αρχίζει το 2ο Port Festival στο άλσος Κατακόλου στην Ηλεία - Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και οι Πατρινοί X Saltibagos

Με «Εισβολέα» αρχίζει το 2ο Port Festiva...

H είσοδος είναι δωρεάν - Οι διοργανωτές καλούν τους θεατές να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης

Από την Τρίτη 29 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 το αλσύλλιο Κατακόλου, στο νομό Ηλείας  μετατρέπεται σε επίκεντρο της σύγχρονης Ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, με μια σειρά συναυλιών που γίνονται στο πλαίσιο του 2ου Port Festival και οι οποίες θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρώνονται μετά τα μεσάνυχτα. Η πρώτη μέρα χαρακτηρίζεται από εναλλακτικό ύφος και περιλαμβάνει ροκ, stoner και hip hop ήχους.

Το live ξεκινά με το μαθητικό συγκρότημα «Rock Four», ακολουθούν οι «Red Hands in Black Sand» από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα οι «Micky ΄n Mallory» και τη βραδιά «κλείνει» ο γνωστός ράπερ MC «Εισβολέας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Port Festival δεν έχει είσοδο. Οι διοργανωτές καλούν τους θεατές, αντί εισιτηρίου, να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα τονίζουν ότι το Port Festival είναι μια εκδήλωση από τους πολίτες για τους πολίτες και η επιτυχία του δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιτυχία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του αλλά και από τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει για αδύναμες οικονομικά οικογένειες, τις οποίες θα ενισχύσει μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Η Ομάδα εθελοντών του φεστιβάλ αναφέρει συγκεκριμένα. «Καλούμε τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας και αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, για ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες των ημερών».

Λίγα λόγια για τα μουσικά σχήματα

Εισβολέας

Ο Εισβολέας, κατά κόσμον Ηλίας Παπανικολός, είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ράπερς. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ξεκίνησε την εποχή που το hip hop στην Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδρομή του και πέρα από τις δυσκολίες και τις «κακουχίες» που θεωρεί ότι περνούσε η κουλτούρα αυτή, πιστεύει ότι κατάφερε με τον τρόπο του να συμβάλει στην άνθηση και την ανύψωσή της. Αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ράπερς είναι, κατά τον ίδιο, «η μεταδοτικότητα και η θετική ενέργεια που δίνει στον κόσμο κάνοντάς τον να περνάει καλά και να μπαίνει σε σκέψη!». Στο περιβάλλον του πιστεύεται ότι τον Εισβολέα διακρίνει η απλότητα και η αμεσότητά του στη μουσική του, που είναι ιδιαίτερη, καθώς πολλές φορές συνδυάζει το hip hop με το ρεμπέτικο, χρησιμοποιώντας διάφορα όργανα της μικρασιατικής κουλτούρας σε συνδυασμό με samples. Ο Εισβολέας έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του χώρου όπως οι: Τακι Τσαν, Γέλω, Ρόδες, Μηδενιστής, Ταραξίας, Υποχθόνιος, DJ Alx, Guru, Στίγμα Νεολαίος, MC Yinka, Eversor, 12ος Πίθηκος και έχει κυκλοφορήσει δισκογραφικά με Άλφα Γάμα, Τιγρέ Σποράκια, Σκοτεινή Πλευρά.

Micky ΄n Mallory

Οι «Micky ΄n Mallory» σχηματίστηκαν το 2012 στον Πύργο και αποτελούνται από πέντε μέλη (φωνή-κιθάρα, κιθάρα, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα). Γράφουν μόνοι τους τη μουσική και τους στίχους και ο ήχος τους χαρακτηρίζεται ως hard rock και desert rock. Έχουν παίξει σε πάνω από 20 συναυλίες, αντιφασιστικές, γιορτές της μουσικής και φεστιβάλ, στις περισσότερες πόλεις του νομού Ηλείας, αλλά και σε Αθήνα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Red Hands in Black Sand

Οι «Red Hands in Black Sand» είναι μία heavy rock/stoner μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκαν το φθινόπωρο του 2012 και αποτελούνται από τέσσερα μέλη (μπάσο, κιθάρα, φωνή, τύμπανα). Χαρακτηρίζονται από βαρύ ήχο, όχι σπάνια με στοιχεία punk, γεμάτο ωστόσο από μελωδικά riffs, που συχνά παραπέμπουν σε blues ακούσματα. Μετράνε ήδη μία live εμφάνιση στο ιστορικό τους, ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους demo.

Rock Four

Οι «Rock Four» είναι ένα μαθητικό συγκρότημα από τον Πύργο. Σχηματίστηκαν το 2013 και αποτελούνται από τέσσερα μέλη (φωνή-κιθάρα, μπάσο, κιθάρα, τύμπανα). Έχουν κάνει ήδη έξι live, σε μαθητικές, αντιφασιστικές συναυλίες κά. και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο μαθητικό και όχι μόνο κοινό.

Djs από την «Pure Flow Productions»

Εντωμεταξύ, οι τοπικοί djs Daio και Subskin της «Pure Flow Productions» εγκαινιάζουν το μουσικό κομμάτι του τριημέρου στις 7:30 το απόγευμα με dub-reggae ήχους και συνοδεύουν τις παράλληλες δραστηριότητες.

Φρέσκες & Καινοτόμες δράσεις

Το 2ο Port Festival είναι φρέσκο, είναι καινοτόμο, είναι διαδραστικό και ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες. Πέραν του μουσικού προγράμματος, κάποιες από τις παράλληλες δράσεις του πραγματικά κλέβουν τις εντυπώσεις. Δράσεις που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον του αλσυλλίου και μας ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς. Πάρτε λοιπόν μια γεύση από τις αποψινές παράλληλες δραστηριότητες!

Εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building)

Την έναρξη του 2ου Port Festival θα σημάνει στις 7:30μ.μ. το 3ήμερο εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building) με υπεύθυνη την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου. Η εναλλακτική αυτή δράση έχει να κάνει με τον παραδοσιακό, αλλά και οικολογικό τρόπο δόμησης κατοικιών και όχι μόνο. Θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες του φεστιβάλ πώς με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως το αργιλόχωμα, η άμμος και το άχυρο, μπορούν να ανεγερθούν κατασκευές της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα θα γίνει προσπάθεια να κατασκευαστεί ένα παγκάκι, όπου οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πάτημα του μείγματος και στη ανέγερσή του, με έντονη καλλιτεχνική διάθεση.

Θέατρο Δρόμου από την Πατρινή ομάδα X-SALTIBAGOS

Στις 9 το βράδυ η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS θα δώσει μια ιδιαίτερη παράσταση. Η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS είναι μια ομάδα καλλιτεχνών τσίρκο, που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα με έδρα τους την Πάτρα. Ως ξυλοπόδαροι, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμοι και χορευτές έχουν δώσει εκατοντάδες παραστάσεις, σε σχολεία, θέατρα και αμέτρητες πλατείες της Ελλάδας με την συνεργασία δήμων και ιδιωτικών φορέων. Οι καλλιτέχνες της ομάδας έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολές τσίρκο και χορού στο εξωτερικό (Ισπανία, Γαλλία) και πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η παράσταση: Μια ιδέα, που γίνεται ιστορία... Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Με εργαλείο το κλασσικό θέατρο, το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, την αγάπη και με απόλυτο σεβασμό των ιδεών κάθε μέλους, οι X-SALTIBAGOS έχουν χτίσει μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και στοχεύει στο να προκληθεί σκέψη, αίσθημα και χαμόγελο.

Εναέρια ακροβατικά με πανιά

Η Γιώτα Γιατρά και η ομάδα της παρουσιάζουν καθόλη τη διάρκεια του μουσικού τριημέρου την ιδιαίτερη τέχνη των εναέριων ακροβατικών με πανιά και παροτρύνουν τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν. Τα εναέρια ακροβατικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες, εντυπωσιακές αλλά και θεμελιώδεις τέχνες του τσίρκο. Γεννήθηκε στη Λατινική Αμερική όταν κάποιοι ακροβάτες αναζητούσαν έναν τρόπο να διαφοροποιήσουν τα εναέρια ακροβατικά τους. Δεν πρόκειται απλά για έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης. Στα εναέρια ακροβατικά με πανιά μπορείς να συνδυάσεις την τέχνη με τη γυμναστική. Εναέριες κινήσεις, δεσίματα, πόζες, κόλπα, παιχνίδια επάνω και κάτω από το πανί, με χορευτική χάρη ή δυναμική κίνηση έχουν ως αποτέλεσμα την έκφραση, σωματική και ψυχική.

*Να προσθέσουμε ότι την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο 2ο Port Festival στο Κατάκολο θα εμφανιστεί live και η νεανική μπάντα από την Πάτρα, οι Bandamadara.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View