Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Η περιποίηση των μαλλιών μας το καλοκαίρι

Η περιποίηση των μαλλιών μας το καλοκαίρι

Συστήνεται να είμαστε λοιπόν λίγο επιμελείς με την περιποίηση και προστασία των μαλλιών μας.

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που την έχουμε συνδυάσει  με διακοπές και μπάνια στην θάλασσα. Ο ήλιος και η θάλασσα είναι ευεργετικά για την σωματική και ψυχική υγεία μας. Ωστόσο μέσα στα τόσα καλά που μας προσφέρουν ταλαιπωρούν ενίοτε και τα μαλλιά μας. Συστήνεται να είμαστε λοιπόν λίγο επιμελείς με την περιποίηση και προστασία των μαλλιών μας.

Έχουν γίνει ποικίλες μελέτες για την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, του ήλιου και του θαλασσινού νερού στα μαλλιά. Οι μελέτες αυτές έδειξαν κάτι που ίσως οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίζουμε από εμπειρία. Οι τρίχες μας το καλοκαίρι γίνονται πιο ξηρές, σπάνε ευκολότερα και ανοίγουν σε χρώμα. Όλα αυτά συμβαίνουν τόσο από τις υψηλές θερμοκρασίες όσο και από το θαλασσινό νερό και το νερό της πισίνας. Τα άλατα αφυδατώνουν τα μαλλιά ενώ αλλά συστατικά του νερού όπως μέταλλα αλλοιώνουν το χρώμα.

Στην ερώτηση που ίσως φυσικά μας έρχεται για το αν υπάρχουν τρόποι να προστατέψουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι η απάντηση είναι ναι, υπάρχουν.

Διαβάστε παρακάτω μια λίστα από μέτρα που μπορούμε να εφαρμόσουμε:

  • Κόβουμε τις άκρες των μαλλιών στην αρχή του καλοκαιριού και μια φορά στο τέλος. Στην αρχή του καλοκαιριού  τα μαλλιά μας μακραίνουν ταχύτερα ας μην μας φοβίζει λοιπόν η απώλεια μήκους.
  • Χρησιμοποιούμε ειδικά σε ταλαιπωρημένα μαλλιά κάποια μάσκα ενυδάτωσης ή μαλακτική κρέμα που αφήνουμε στα μαλλιά όταν μπούμε στην θάλασσα.
  • Αφού τελειώσουμε το μπάνιο μας ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας με νερό βρύσης που μπορεί να κρατάμε ακόμη και μαζί μας σε σπρέι ή σε μπουκάλι εάν είμαστε στην παραλία.
  • Λουζόμαστε λίγο συχνότερα από τον χειμώνα λόγο ιδρώτα και θάλασσας αλλά χρησιμοποιούμε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο μαλλιών μας. Συστήνονται και συνεδρίες για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση σε εξειδικευμένα κέντρα ως επιπλέον περιποίηση.
  • Αποφεύγουμε την συχνή χρήση προϊόντων σταιλιγκ και έστω ορισμένες φορές αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά.
  • Χρησιμοποιούμε κάποιον προϊόν με φίλτρα προστασίας από τον ήλιο ή και καπέλο.
  • Τέλος κάνουμε μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετά φρούτα, όσπρια, ξηρούς καρπούς και ψάρια  πλούσια σε βιταμίνες. Στοιχεία όπως η βιοτίνη, η βιταμίνη Α και C και οι πρωτεΐνες βοηθούν στη σταθερή ανάπτυξη της τρίχας.
  • Εάν παρόλα αυτά παρατηρούμε κάποια επίμονη διαταραχή στο τριχωτό μας, η επίσκεψη σε ένα ειδικό θα βοηθούσε σε μια πιο ακριβή διάγνωση. Υπάρχουν δε διαγνωστικά μέσα όπως το τριχοριζόγραμμα που ενισχύουν την διάγνωση.
  • Τέλος έχουν εξελιχθεί τόσο τα προϊόντα όσο και οι τοπικές θεραπείες για να μιλάμε πλέον για έναν ολόκληρο κλάδο επιστημονικό που ασχολείται με αυτό το αντικείμενο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being