Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή δημοσιογραφική βραδιά στο καλοκαιρινό Χάραμα της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή δημοσιογραφ...

Οι εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων ενημέρωσης έδωσαν δυναμικό παρών και γλέντησαν με την καρδιά τους

Μία δημοσιογραφική βραδιά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στο αγαπημένο καλοκαιρινό «Χάραμα», πάνω από τα Τσουκαλέικα όπου πραγματικά το κέφι ήταν μεγάλο και η διάθεση ιδιαίτερα καλοκαιρινή και χαλαρή.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων ενημέρωσης έδωσαν δυναμικό παρών και για λίγο άφησαν στην άκρη το άγχος του ρεπορτάζ και της είδησης και διασκέδασαν με το πραγματικά ξεχωριστό φέτος πρόγραμμα στο Χάραμα που περιλαμβάνει αγαπημένους τραγουδιστές όπως η Ραλλία Χρηστίδου αλλά και ο Γρηγόρης Πετράκος.

Ανάμεσα στις δημοσιογραφικές παρέες  που κατέκλυσαν το καλοκαιρινό Χάραμα την περασμένη Παρασκευή μετά το κάλεσμα των αδελφών Αλέκου και Στέφανου Οικονόμου που διαχειρίζονται το αγαπημένο χώρο νυχτερινής διασκέδασης εδώ και σχεδόν 19 χρόνια και της δημοσιογράφου, κοινωνιολόγου Ρούλας Κωστακοπούλου, υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων, ήταν και δημοσιογράφοι – συνεργάτες του ενημερωτικού portal thebest.gr όπως η Ελευθερία Μακρυγένη και ο Νίκος Σύφαντος.

Δεκαέξι χρόνια μετρούσε το χειμερινό Χάραμα όταν το ανήσυχο πνεύμα των αδερφών Οικονόμου τους οδήγησε το 1995 στην μεταφορά της ποιοτικής διασκέδασης στην άλλη πλευρά της πόλης. Στην περιοχή Θεριανό, πάνω από τα Τσουκαλέικα. Εκεί ο Αλέκος και ο Στέφανος Οικονόμου με την βοήθεια του αείμνηστου εικαστικού καλλιτέχνη Τάσου Τσαϊλάκη έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα…. Μια μικρή λαϊκή γειτονιά δημιουργήθηκε αρχικά, που με τα χρόνια μεγάλωνε… σοκάκια, σπίτια, θερινός κινηματογράφος, καμπαναριό, λούνα – παρκ, θέατρο σκιών, βιτρίνες με παλιά ραδιόφωνα και αντίκες, περίπτερο, ψητοπωλείο, ραδιοφωνικός σταθμός, παλιά εξοχική ταβέρνα, ποτοποιία, ευωδιαστά μπαλκόνια και γωνιές με τηλεφωνικό θάλαμο, εμπορικό αυτοκίνητο με ρετάλια, το ποδήλατο που μας γλύκαινε με παγωτό χωνάκι και αμέτρητες γλάστρες με χρωματιστά και ευωδιαστά λουλούδια παντού, δημιούργησαν ένα μοναδικό πραγματικά σκηνικό που όμοιο του ίσως δεν υπάρχει αλλού σε χώρο διασκέδασης στην Ελλάδα.

Κάθε καλοκαίρι η όμορφη γειτονιά μας ζωντανεύει και μας χαρίζει ανεπανάληπτες βραδιές αληθινής διονυσιακής ψυχαγωγίας. Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας με την ευκαιρία των εμφανίσεών του εδώ, παρομοίωσε το χώρο σαν βγαλμένο από τις ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου ενώ ο Γιάννης Σπανός τον «έντυσε» για ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τις μελωδίες και τα τραγούδια του.

Στη «Συνοικία τ’ όνειρο» - μια ακόμη δανεισμένη νοσταλγική έκφραση για το χώρο – έγινε προσπάθεια ώστε να αποδράσουμε για λίγο από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, να πάρουμε μια ανάσα γυρνώντας λίγο πίσω, σε άλλους καιρούς, τότε η που ζωή ήταν πιο απλή, χαρούμενη και αληθινή. Τότε που οι γειτονιές μοσχοβολούσαν από τα γιασεμιά, τους βασιλικούς και το αγιόκλημα και αντιβούιζαν από τις ζωηρές φωνές των παιδιών που μάθαιναν τη ζωή με κρυφτό, πετροπόλεμο, ξυλίκι… Τότε που οι μεγάλοι το βράδυ ξαπόσταιναν παρέες – παρέες στα σκαλοπάτια των σπιτιών της Πάτρας ή σκάρωναν γλεντάκια στο άψε – σβήσε με τον φωνογράφο ή με τον θρυλικό ραδιοφωνικό σταθμό της «Ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Δεν είναι λίγοι οι δημιουργοί και οι ερμηνευτές που εμφανίστηκαν αυτά τα χρόνια στο καλοκαιρινό ΧΑΡΑΜΑ. Ανάμεσά τους οι: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Βαρδής, Τζίμης Πανούσης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μελίνα Κανά, Στέλιος Ρόκκος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Αλουπογιάννης, Μάνος Πυροβολάκης, Παναγιώτης Ραφαηλίδης, Ησαΐας Ματιάμπα, Λάμπρος Καρελάς, Γιώργος Περαντάκος, Λένα Αλκαίου, Ειρήνη Χαρίδου, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Χρυσούλα Στεφανάκη, Μόρφω Τσαϊρέλη, Γιούλη Τσίρου, Γιώτα Δρακιά, Κρινιώ Νικολάου, Λίζα Ανδρέου, Σπύρος Δεναξάς, Μαρία Ιακώβου, Άκης Δείξιμος, Γιάννης Παπαϊωάννου αλλά και ο σκηνοθέτης Διονύσης Βούλτσος με τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε.

Το φετινό πρόγραμμα στο Χάραμα έχει τον τίτλο «Τόσα Καλοκαίρια…».

Το Θερινό Χάραμα, ένας χώρος μαγικός, καλεί το κοινό μετά από ένα χρόνο απουσίας, «πιο Χάραμα από ποτέ», σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τη μουσική και το καλό ελληνικό τραγούδι.

Τόσα καλοκαίρια, από το 1995 η δική μας γειτονιά ζωντανεύει και στέλνει τα μουσικά του μηνύματα στο κοινό της περιοχής και όχι μόνο.

Τόσα καλοκαίρια… μέχρι και αυτό το καλοκαίρι του 2014, που όλα είναι εδώ, στολισμένα και ευωδιαστά, με το πρόγραμμα που καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά επιμελήθηκε ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος έχοντας μαζί του είναι μια ομάδα άξιων μουσικών και ερμηνευτών της νέας γενιάς. Τα τραγούδια που ακούγονται έντεχνα και λαϊκά, παλιά και καινούργια, δημιουργούν ένα πρόγραμμα που σέβεται τόσο το παρελθόν της καλής ελληνικής μουσικής, όσο και τον ίδιο τον χώρο, που έχει γράψει την δική του ιστορία.

Επτά (7) ερμηνευτές έχουν αναλάβει να μας ταξιδέψουν μελωδικά αυτό το καλοκαίρι στο Χάραμα. Όλοι με πολύ καλές φωνές που βαδίζουν δυναμικά στο δρόμο της μουσικής. Η γνωστή σε όλους μας αγαπημένη, Ραλλία Χρηστίδου, «Με όπλο  την  αγάπη» και δικά της γνωστά καινούργια αλλά και παλαιότερα  τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, ο  Γρηγόρης Πετράκος με πλούσια παρουσία σαν συνθέτης και τραγουδιστής,  και τραγούδια  που έχουν αφήσει το στίγμα τους όπως: «Όλα τελειώσαν» και «Σήμερα σ αγαπώ τόσο πολύ», η Βίκυ Καρατζόγλου με σημαντική παρουσία στις μουσικές σκηνές και την «Περηφάνια» της να μας κρατά συντροφιά στα ραδιόφωνα, ο Σπύρος Κουτσοβασίλης, μια καθαρά λαϊκή φωνή με συμμετοχές δίπλα σε σημαντικούς δημιουργούς, συνεργάτης παλιότερα στο «Κυριακάτικο Τραπέζι» στη Ν.Ε.Τ., η Μαρίνα Λουκά γνωστή και από τις εμφανίσεις της με τον Χρήστο Δάντη, ο Γιώργος Μπίλιος που έχει αφήσει το στίγμα του και ως τραγουδοποιός με το single «Αφορμή» και η «μικρή» της παρέας, πατρινή Δήμητρα Θεοφανίδη, μέλος του συγκροτήματος «Groovin' High».

Μαζί τους ο Silent comedy performer, Alex de Paris.

Ορχήστρα:

Μπουζούκι: Χρήστος Παναγιώτου, Χρήστος Βασιλόπουλος,

Μπάσο: Αρτέμης Μπεκρόπουλος

Πλήκτρα: Πάνος Παναγόπουλος

Κιθάρα: Σίμος Νικολόπουλος

Κρουστά: Άκης Χατζημικές

Τρομπέτα: Ιάσονας Βάκρινος

Τρομπόνι: Τίμος Ζενέλι

Βιολί: Νεκτάριος Κουρής

Τύμπανα: Χρήστος Παγκόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Βορίλας

Ήχος: Ηλίας Οικονόμου.

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Σκηνογραφική επιμέλεια η εικαστικός Αγνή Συνοδινού

Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Ρούλα Κωστακοπούλου.

Διεύθυνση – Παραγωγή: Αλέκος και Στέφανος Οικονόμου

ΧΑΡΑΜΑ, τηλέφωνα επικοινωνίας.: 2610.671639, 2610.672444.

*Να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή να απολαύσουν πριν από το μουσικό πρόγραμμα και καραγκιόζη από τον Πατρινό καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μακρή ενώ στην είσοδο τους υποδέχτηκαν θεαματικά τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας X Saltibagos.

Φωτό: Χρήστος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Πεφάνης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View