Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Οι Πατρινές μπάντες «Bandamadara» και The Funmpire Combo στο Port Festival, στο Κατάκολο της Ηλείας

Οι Πατρινές μπάντες «Bandamadara» και Th...

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο αλσύλλιο Κατακόλου

Με reggae, funk και groovy ύφος θα συνεχιστεί η δεύτερη μέρα του Port Festival, στο Άλσος Κατακόλου που πραγματοποιείται από 29 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου 2014.

Τη βραδιά θα «ανοίξουν» στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, οι «Synth-ema», ακολουθούν οι «Paso Topless» ενώ στη συνέχεια παίρνουν τη σκυτάλη τα συγκροτήματα από την Πάτρα «The Funmpire Combo» και «Bandamadara».

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα

Bandamadara

Η Βandamadara, ξεκινά το ταξίδι της το 2011, σαν τρίο εγχόρδων παίζοντας μουσική στην Θεατρική Παράσταση «Μέρα ή Νύχτα», του Μίλτου Νίκα. Από τότε μπαίνει η ιδέα της μπάντας και σιγά σιγά η ομάδα μεγαλώνει, σε σημείο που δεν την θέλει κανείς για συναυλίες, λόγω του μεγάλου αριθμού των μουσικών! Αλλά αυτό δεν πτοεί την μπάντα που φτάνει στο σημείο να κάνει live με 12 μουσικούς!

Η πρώτη εμφάνιση γίνεται τον Φεβρουάριο του 2013, ανοίγοντας τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στον πολυχώρο Πολιτεία, στην Πάτρα. Έκτοτε, οι εμφανίσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, αλλά και στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2013. Το 2014 μπαίνει δυναμικά, με δυο  live στον Μικρό Πρίγκηπα, στην Πάτρα, και δύο φιλικές συμμετοχές στα live των «Les Skartoi» και των «Dub Pistols» στα 13α γενέθλια του Mojo Radio! Και οι συναυλίες δεν έχουν τελειωμό…

The Funmpire Combo

Οι «Funmpire Combo» ξεκίνησαν την άνοιξη του 2012 για μία μόνο συναυλία στη Θέα Πατρών. Αμέσως μετά έκαναν τρεις ακόμα εμφανίσεις το χειμώνα 2012 - 2013 στην Πάτρα και το καλοκαίρι του 2013 ανανεωμένοι, Groovαριστοί και με πολλή όρεξη συνεχίζουν νέα μουσικά ταξίδια, στην πλατεία Όλγας (Πάτρα), στη Θέα Πατρών (ξανά), στο Bat City στην Αθήνα στα πλαίσια του Texas Sumer Festival και στο 1ο VoukoliRock Festival Ρακίτας. Κάπου στη συνέχεια ανοίγουν τους «Απροσάρμοστους» του Παύλου Σιδηρόπουλου σε ένα live αφιερωμένο στα 20 χρόνια από τον θάνατό του και βάζουν στόχο την πρώτη τυπωμένη προσωπική τους δουλειά, που θα κυκλοφορήσει 3 μήνες μετά, στα τέλη του Ιουλίου. Συνεχίζουν να Groovάρουν δυνατά και να δένονται με το κοινό τους σε κάθε ευκαιρία ... Blues-Soul-Funk-Rock ήχοι, με πολλές δικές τους συνθέσεις, αλλά και αγαπημένες διασκευές.

Paso Topless

Οι «Paso Topless» είναι ένα μουσικό πειραματικό τρίο, το οποίο απαρτίζεται από τρεις φίλους από τον Πύργο, που εκτός από τις ακουστικές κιθάρες τους, χρησιμοποιούν φυσαρμόνικα, καζού, αρμόνικα, κόνγκα και διασκευάζουν αγαπημένα κομμάτια σε reggae και rock ρυθμούς.

Synth-ema

Οι «Synth-ema» σχηματίστηκαν το φθινόπωρο του 2013 και αποτελούνται από τρία μέλη. Παίζουν ηλεκτρονική μουσική με funk, rock επιρροές, δικά τους κομμάτια και διασκευές, δίχως όμως υποστήριξη υπολογιστή, παρά μόνο με δυο συνθεσάιζερ και κρουστά. Μετράνε ήδη οκτώ live και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Παράλληλες δράσεις

Εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά

Απόψε στις 7:30μ.μ. ξεκινά το διήμερο εργαστήρι δημιουργίας από ανακυκλώσιμα υλικά, με υπεύθυνη την καθηγήτρια και εικαστικό Λίτσα Καστριτσέα. Το εργαστήρι έχει να κάνει με χειροποίητες δημιουργίες από papier-mâché, για άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω. Χρησιμοποιώντας εφημερίδες, περιοδικά, χαρτόνι, χαρτί περιτυλίγματος, αλλά και χρώματα, glitter και οποιοδήποτε άλλο επιθυμητό διακοσμητικό στοιχείο, οι συμμετέχοντες δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Εργαστήρι δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά

Παράλληλα, την Τετάρτη στις 7:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω, με υπεύθυνη τη θεατρολόγο Βίκυ Πετροπούλου από το Εργαστήρι Θεάτρου, Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο». Παίζοντας με απλά φυσικά υλικά και χρησιμοποιώντας τεχνικές δημιουργικής γραφής, οι μικροί καλλιτέχνες θα ζωντανέψουν με χρώματα, στίχους, ζωγραφιές και έμπνευση τις δικές τους καλοκαιρινές εικόνες.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building), καθώς και το εργαστήρι animation - stop motion από τα μέλη της ομάδας Zizanimation18+, ενώ και σήμερα παρουσιάζονται εναέρια ακροβατικά με πανιά από τη Γιώτα Γιατρά και την ομάδα της και graffiti από την ομάδα «Urban Colours».

* Όπως επισημαίνει η ομάδα εθελοντών της διοργάνωσης, «απευθυνόμαστε σε όλους όσους αρνούνται να αποδεχτούν τον παραλογισμό της κρίσης και τους καλούμε να φέρουν αντί εισιτηρίου ένα πακέτο όσπρια, ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο ζυμαρικών τα οποία θα μοιραστούν σε σχολεία του νομού».

Η Πατρινή μπάντα The Funmpire Combo.

Η Πατρινή μπάντα The Funmpire Combo.

Η Πατρινή μπάντα The Funmpire Combo.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View