Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διαβάστε το πρόγραμμα προβολών στο σινέ Κάστρο στο Ρίο για όλο τον Αύγουστο έως 3 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάστε το πρόγραμμα προβολών στο σινέ ...

Θα προβληθεί και η νέα σκηνοθετική προσπάθεια του Τόμι Λι Τζόουνς "Μέχρι το τέλος -The Homesman"

Πολλές και εκλεκτές ταινίες έχει προγραμματίσει το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο Πατρών για όλο τον μήνα Αύγουστο.

Το σινέ Κάστρο βρίσκεται μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.  Τηλ. 2610994765.

Ώρες έναρξης: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 22:00 και ΤΡΙΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ 22:30.

AΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/8

«ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ»

Σκηνοθεσία: Τζον Γουέλς

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Άμπιγκαϊλ Μπρέσλιν, Τζούλιετ Λούις.

Κατηγορία: Δράμα

Διάρκεια: 121'

Υπόθεση:

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τρέισι Λετς, το οποίο έχει ανέβει με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ. Η ιστορία εξετάζει διάφορες οπτικές της ενδοοικογενειακής παθογένειας, με χιούμορ και συγκίνηση.

Η ταινία παρουσιάζει το οικογενειακό δράμα των Γουέστον, μιας οικογένειας που ζει στην Οκλαχόμα και είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Μια μητέρα που σέρνεται ανάμεσα σε διάφορες ουσίες και αλκοόλ, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά. Μια κόρη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση μέσα στο γάμο της και την υπόλοιπη οικογένεια να συγκεντρώνεται στο σπίτι για να στηρίξει τη μητέρα - όταν παράλληλα ο επίσης αλκοολικός πατέρας εξαφανίζεται.

Οι Στριπ και Ρόμπερτς προτάθηκαν για Όσκαρ ερμηνείας.

AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 7/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/8

Σε α’ προβολή, «ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς

Πρωταγωνιστούν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Μιράντα Ότο, Τζέιμς Σπέιντερ

Κατηγορία: Δράμα

Διάρκεια: 122'

Υπόθεση:

Στη Νεμπράσκα του 1854 και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή. Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς.

Ανάμεσα σε χιονοθύελλες και απροσδόκητες, επικίνδυνες, συναντήσεις με έποικους αλλά και Ινδιάνους, οι δυο μοναχικοί μας ήρωες έρχονται τόσο κοντά, που η Μαίρη καταλήγει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπρίγκς! Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση του Μπρίγκς – αν θα διαλέξει δηλαδή μια όμορφη σύζυγο ή την εργένικη ανεμελιά – η ζωή θα είναι σίγουρα διαφορετική και για τους δυο στο εξής…

AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 14/8 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/8

«3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ»

Σκηνοθεσία: Εμ Σι Τζι

Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χάιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν.

Κατηγορία: Περιπέτεια

Διάρκεια: 117'

Υπόθεση:

Ο μυστικός πράκτορας Ethan Renner (Kevin Costner) ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Λίγο πριν αποσυρθεί, αποφασίζει να αποκαταστήσει τη σχέση του με την - εδώ και χρόνια - αποξενωμένη κόρη του (Hailee Steinfeld), ενώ παράλληλα αναλαμβάνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή στο Παρίσι, με αντάλλαγμα μια πειραματική θεραπεία που ίσως τον θεραπεύσει.

AΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/8

Σε α’ προβολή, «ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ - LES BEAUX JOURS»

Σκηνοθεσία - Marion Vernoux

Σενάριο - (βασισμένο στο βιβλίο της Fanny Chesnel “Une jeune fille aux cheveux blancs"): Marion Vernoux, Fanny Chesnel.

Παίζουν οι ηθοποιοί Fanny Ardant, Laurent Lafitte, Patrick Chesnais.

Διάρκεια: 94'

Επιτέλους! Η Caroline (Fanny Ardant) συνταξιοδοτήθηκε και έχει μια καινούρια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, τον σύζυγο και πάνω από όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της  πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μια κάρτα μέλους σε ένα club συνταξιούχων. Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με τον νεαρό καθηγητή πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Caroline θα βιώσει μια δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί τον νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρο της. Ποιος είπε ότι η συνταξιοδότηση είναι το τέλος και όχι μια ολοκαίνουρια αρχή;

AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/8

«ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»

Σκηνοθεσία: Πολ Χάγκις

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Ολίβια Γουάιλντ, Μίλα Κούνις, Τζέιμς Φράνκο, Έιντριεν Μπρόντι, Κίμ Μπέισινγκερ

Κατηγορία: Δράμα

Διάρκεια: 137'

Υπόθεση:

Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να εκδώσει το βιβλίο του, ο Μάικλ (Λίαμ Νίσον), ταξιδεύει στο Παρίσι για να σκεφτεί τη ζωή του, αφήνοντας τη σύζυγο του, Ελέιν (Κίμ Μπέισινγκερ), πίσω στις ΗΠΑ. Ο Σον (Έιντριεν Μπρόντι) βρίσκεται να τριγυρίζει στους δρόμους της Ρώμης καταλήγοντας να κάνει παρέα με μια Ρουμάνα σε ένα μπαρ. Ο Ρικ (Τζέιμς Φράνκο) ζει σε ένα αριστοκρατικό σπίτι της Νέας Υόρκης, μαζί με τον γιο του από τον προηγούμενο του γάμο και τη νέα του κοπέλα. Τρείς αλληλένδετες ιστορίες αγάπης που σταδιακά θα αποκαλύψουν από ένα μυστικό, αποδεικνύοντας την πολυπλοκότητα της ζωής.

AΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/8 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/9

«ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ»

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ

Πρωταγωνιστούν: Ορλάντο Μπλούμ, Φόρεστ Ουίτακερ, Τάνια Βαν Γκραν, Νατάσα Λόρινγκ

Κατηγορία: Θρίλερ

Διάρκεια: 110'

Υπόθεση:

Ένα πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καρίλ Φερέι.  Σε σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ και με πρωταγωνιστές τον Ορλάντο Μπλούμ (“Pirates of the Caribbean”) και τον βραβευμένο με Όσκαρ Φόρεστ Ουίτακερ (“The Last King of Scotland”), η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, όπου ένας αστυνομικός ερευνά το θάνατο δύο γυναικών - μεταξύ των οποίων και της κόρης ενός από τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας ράγκμπι - στο Κέιπ Τάουν.

*Το σινέ Κάστρο στο Ρίο, το μοναδικό θερινό σινεμά της Πάτρας, διαχειρίζεται ο Παναγιώτης Κοτσαύτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture