Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΝΤΡΟΠΗ!!

ΝΤΡΟΠΗ!!

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία Χρήστος Πατούχας Δημοτικός Σύμβουλος

Μετά την απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, γνωρίζουμε πλέον ότι ο κάθε εργοδότης, θα μπορεί άφοβα να προσλαμβάνει όσους αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες θέλει, θα συμφωνεί μαζί τους αμοιβή δεκαπέντε ευρώ για 12ωρη εργασία, εν τέλει δεν θα τους πληρώνει και αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν θα τους πυροβολεί!

Πολλοί μίλησαν ήδη για κακοδικία και για «πεπλανημένη» απόφαση. Εμείς φοβούμαστε, ότι πρόκειται για απολύτως συνειδητή απόφαση. Με την ταξικότητα των χορτασμένων απέναντι στους εξαθλιωμένους, με τον ρατσισμό και την βία να κυριαρχεί με κυνισμό  όλο το προηγούμενο διάστημα ακόμα και μέσα στο δικαστήριο. Φαίνεται ότι η σύνθεση του δικαστηρίου, τακτικοί δικαστές και ένορκοι συμπολίτες μας, άνοιξαν τα αυτιά τους μόνο για να ακούσουν τα κελεύσματα των ισχυρών. Και ας συμμετέχουν στην διεθνή γελιοποίηση της χώρας. Θεώρησαν σημαντικότερο να στείλουν μηνύματα υποταγής, σιωπής, συμβιβασμού, πειθαναγκασμού, να μην τολμήσει κανένας να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Θεώρησαν σημαντικότερο, να ικανοποιήσουν  τις πιο ακροδεξιές φωνές, την κάθε φασιστική νεοναζιστική και ρατσιστική πρωτοβουλία.

Η Χρυσή Αυγή, είναι βέβαιο, θα καταχωρήσει τα ονόματα των συγκεκριμένων δικαστών και ενόρκων σε χρυσή βίβλο.

Η αλήθεια είναι ότι σπανίζουν οι δικαστές με κότσια που να μπορούν να αντιπαρατεθούν με την βούληση της εξουσίας, πολιτικής και οικονομικής. Άλλωστε για αυτό σπανίζουν και αποφάσεις που να δικαιώνουν εργατικούς αγώνες. Αλλά η προκλητικότητα της σημερινής απόφασης είναι πρωτοφανής. Θα απασχολήσει άραγε η πρόκληση αυτή, τους Δικηγορικούς συλλόγους; Τον Δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας; Τα συνδικαλιστικά όργανα των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων;

Είναι βέβαιο, ότι το θέμα θα απασχολήσει όλους τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Ας ελπίσουμε πιο αποτελεσματικά, λιγότερο σπασμωδικά, περισσότερο ενωτικά από ότι μέχρι σήμερα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις