Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πωλείται όπως είναι.." το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα! Διαβάστε ποιος το αγοράζει

"Πωλείται όπως είναι.." το σπί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Θέμα ημερών οι υπογραφές αγοραπωλησίας

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα πώλησης του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, στην οδό Κορίνθου 241 στην Πάτρα.

Είναι θέμα ημερών η υπογραφή συμβολαίων για την αγορά του ακινήτου από Πατρινό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Η.Π.Α.

Οι προσπάθειες του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς»  και ειδικότερα του προέδρου, Θόδωρου Μαλλιά και του γενικού γραμματέα, Γιάννη Λιβαθηνού, για την διάσωση και αξιοποίηση του ιστορικού σπιτιού, πιάνουν τόπο.

Ο πατρινός στην καταγωγή επιχειρηματίας, ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται και ήρθε σε επαφή με μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το κτίριο, λόγω της χρόνιας εγκατάλειψής του.

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριοτο οποίο όμως τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί και έχει υποστεί αρκετές φθορές.

Έχει υποστεί λεηλασίες κατά καιρούς, εφόσον το εγκαταλελειμμένο οίκημα παραμένει ανεκμετάλευτο και ξεχασμένο απ’ όλους, παρά το γεγονός, οτι βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας.

Για το οίκημα υπάρχουν σοβαρές προοπτικές να γίνει μουσείο, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Ο ίδιος ο ελληνομερικανός επισκέφθηκε πρόσφατα το χώρο και είχε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

Ο ομογενής επιχειρηματίας ήρθε σε επαφή με το μεσιτικό γραφείο στο οποίο είχε ανατεθεί από τους τρεις ιδιοκτήτες του ακινήτου η πώληση του σπιτιού και μετά από μακρές διαπραγματεύσεις επήλθε συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα παραχωρηθεί στο Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών, ο οποίος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών ανακατασκευής και διαμόρφωσης, με πρόθεση να μετατραπεί σε Μουσείου Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις