Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: HAPPY BIRTHDAY MR. SHAKESPEARE !... ...to party or not to party? Απο τις 28 Αυγούστου στο Παλαιό Νοσοκομείο

Πάτρα: HAPPY BIRTHDAY MR. SHAKESPEARE !....

Μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Με μία σημαντική παραγωγή για μικρούς και μεγάλους συνεχίζει την θεατρική του δραστηριότητά το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

Πρόκειται για το έργο HAPPY BIRTHDAY MR. SHAKESPEARE !... ...to party or not to party? που θα παρουσιαστεί στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου στην Πάτρα, από 28 Αυγούστου έως και 7 Σεπτεμβρίου 2014 , στις 20:30 με αφορμή την συμπλήρωση 450 χρόνων από την γέννηση του ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ (1564–1616), σε συνεργασία με την 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την  ΓΕΦΥΡΑ A.E.

Ο σκηνοθέτης Στρατής Πανούριος σημειώνει για την παράσταση:

«H πρωτοβουλία του Θοδωρή Αμπαζή,  να μας αναθέσει τη δημιουργία  μιας θεατρικής παράστασης  για τον εορτασμό των 450 χρόνων από τη γέννηση του Γουίλιαμ Σαίξπηρ ήταν για μένα και την ομάδα των συντελεστών, ηθοποιών και μουσικών ένα μεγάλο δώρο. Ένα δώρο που είχε την υπογραφή του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

Η πρώτη μας σκέψη όταν ξεκινούσαμε τις πρόβες ήταν το πως θα  μπορέσουμε να ξεναγήσουμε ένα παιδί στον θαυμαστό κόσμο των έργων, των ηρώων και της ζωής του μεγάλου Άγγλου Συγγραφέα. Ποια έργα και ποιες σκηνές θα άξιζε να δει μια παιδική ψυχή. Ποια μαθήματα θα μπορούσε να πάρει, ποιες κρυμμένες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης θα μπορούσε να ανακαλύψει. Ποια τραγούδια και ποιους ήρωες θα άξιζε να συναντήσει, να μιλήσει μαζί τους, να παίξει μαζί τους και στο τέλος να συμμετέχει και το ίδιο ενεργά μαζί με το θίασο του Σαίξπηρ, σαν ισάξιος ηθοποιός  σε μια παράσταση γιορτή.

Επεξεργαστήκαμε λοιπόν το σύνολο των έργων του σαν ομάδα, καταθέσαμε όλοι μαζί προτάσεις, ιδέες, εικόνες, προσπαθώντας να αποστάξουμε το σημαντικότερο και το πιο ενδιαφέρον υλικό που μπορεί να παρασταθεί, ανακαλύψαμε το πηγαίο του χιούμορ, τον ανατρεπτικό του λόγο, την αστείρευτη φαντασία, την αγάπη για τις πιο μικρές ανθρώπινες στιγμές, παίξαμε και γελάσαμε με τα ξωτικά και τα δαιμόνια, συγκινηθήκαμε με τους  τραγικούς του ήρωες, ταξιδέψαμε σε κόσμους μαγικούς αισθανόμενοι στο τέλος πως είχαμε ανταμωθεί με την πιο αγνή και ουσιαστική ματιά για τον κόσμο και τη ζωή. Ανταμώσαμε με έναν από τους πιο συνειδητούς ανθρώπους στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας και βγήκαμε όλοι πιο πλούσιοι μέσα απ΄ αυτή τη συνάντηση. Καταλάβαμε πως ο Σαίξπηρ μας είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο, το δώρο των έργων του!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να ζήσετε μαζί μας αυτό το μαγικό ονειρικό ταξίδι στον κόσμο των έργων και της ζωής του Σαίξπηρ και του Θιάσου του!»

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Διασκευή & Σύλληψη: ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΟΥΡΙΟΣ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΠΛΑΣ
Σκηνικά & Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Παίζουν οι ηθοποιοί: ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΕΛΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΟΥΡΙΟΣ,
ΛΥΔΙΑ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ, ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΣΩΛΗΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΗ.

Συμμετέχει και ο Νικόλας Αρίων Πανούριος

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αναγνωστόπουλος- Δημήτρης Κυραναστάσης

Στίχοι τραγουδιών : Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Φωτογραφίες:Γιώργος Κύζας

Παραστάσεις από 28 έως 31 Αυγούστου & από 2 έως  7 Σεπτεμβρίου 2014 , στις 20:30 , στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Ωρες ταμείου: 11:00 έως 14:00 & 18:00 έως 21:00 καθημερινά και τις ημέρες των παραστάσεων από 11:00 έως 14:00 & 18:00 έως 19:30  & μία ώρα πριν την παράσταση στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου.
Τιμές εισιτηρίων:
5 ευρώ μαθητικό - παιδικό,  ΑΜΕΑ, και Ανέργων.
7 ευρώ Γενική είσοδος.
Πληροφορίες-Κρατήσεις:2610 273613

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων θα λειτουργήσουν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture