Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέες τριβές από την τοποθέτηση Λοβέρδου για τις απολύσεις στα ΑΕΙ

Νέες τριβές από την τοποθέτηση Λοβέρδου ...

Ανοίγει πάλι το ζήτημα

Nέες ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί η δήλωση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις διοικητικών υπάλληλων των οκτώ Πανεπιστήμιων της χώρας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

«Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται» τόνισε ο υπουργός.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το Μέγαρο Μαξίμου πήρε αποστάσεις από την τοποθέτηση Λοβέρδου, θυμίζοντας και στον υπουργό Παιδείας ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί (και ως προς τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους) θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Η θέση Λοβέρδου είναι σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση που είχε ληφθεί, μετά τη σύγκρουση που υπήρξε τον Ιούνιο μεταξύ Κυρ.Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδου περί 440 απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ. 

Σύμφωνα με τη λύση που είχε δοθεί τότε, ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από τους 1.040 διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επαναπροκηρυχθούν 600 θέσεις και κατά συνέπεια οι 440 επρόκειτο να απολυθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργυρής Ντινόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «κανείς υπουργός δεν πρέπει να κοιτάει μόνο το υπουργείο του» και πως «πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις