Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο σφυρί το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου

Στο σφυρί το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου

Για 60.000 ευρώ

Στο σφυρί βγαίνει το μεγαλύτερο αυγό στον κόσμο, το οποίο αναμένεται να πωληθεί για περισσότερα από 60.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Σάσεξ της Αγγλίας.

Το αυγό, που ανήκει στο εξαφανισμένο πουλί-ελέφαντα Aepyornis, έχει μήκος πάνω από 30 εκατοστά, μεγαλύτερο από οποιοδήποτε καταγεγραμμένο αυγό δεινοσαύρου.

Ο Έρολ Φούλερ, επιμελητής της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, περιέγραψε το αυγό Aepyornis ως «απλά ένα θαύμα».

«Στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο αυγό που έχει καταγραφεί ποτέ και οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι δομικά και λειτουργικά, είναι αδύνατο για ένα αυγό να είναι μεγαλύτερο», δήλωσε.

Τα δημοφιλές αυγό είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα περιεχόμενα επτά αυγών στρουθοκαμήλου, εκατό αυγών κότας ή 12.000 αυγών κολιμπρί. Τα πουλιά ελέφαντες εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, κυρίως ως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο λόγω κυνηγιού, όσο και λόγω εισαγωγής ασθενειών.

Πιστεύεται ότι ζούσαν μόνο στη Μαδαγασκάρη και έμοιαζαν με μια γιγαντιαία στρουθοκάμηλο, φτάνοντας σε ύψος τριών μέτρων και ζυγίζοντας περίπου μισό τόνο. Ιστορίες για το τεράστιο πτηνό, που όπως η στρουθοκάμηλος δεν είχε τη δυνατότητα να πετάει, παραμένουν στη λαϊκή παράδοση των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης, ενώ υπάρχει και μία ακραία θεωρία για ίχνη του πτηνού και στα Κανάρια Νησιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις