Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή

Κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή

Συγκέντρωση την Τρίτη στο υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσει η Ομoσπovδία Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό, αναφέρουν πως η υποστέλεχωση και η έλλειψη προσλήψεων στα ειδικά σχολεία καταδικάζει τους μαθητές να φοιτήσουν «σε σχολεία άδεια από εκπαιδευτικό προσωπικό».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία ζητεί να αρθεί η διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία που ίσχυσε με το ν. 4172/2013, θέτοντας εκτός εργασίας εκπαιδευτικούς με αναπηρία που υπηρετούν στην εκπαίδευση χρόνια, και δημιουργώντας δυσαναπλήρωτα κενά στις δομές της ειδικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ).

Εγκαλούν το υπουργείο για αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ του προηγούμενου υπουργού Παιδείας και του παρόντος υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου για την άμεση ψήφιση διάταξης ως προς την κατά προτεραιότητα ένταξη των εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση σε ποσοστό 10%, γεγονός που οδηγεί σε οικονομική απόγνωση τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Οι δυο ομοσπονδίες απαιτούν να γίνει ο διαγωνισμός ειδικής αγωγής από το ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται με το ν. 3848/2010 και συμπληρώνουν, πως η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να στηρίζεται σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους για ευνόητους λόγους.

Να επανεξεταστεί η κατάργηση του πίνακα Α, στον οποίο εντάσσονταν εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67%, κίνηση στην οποία προέβη το υπουργείο, χωρίς πρώτα να έχει διασφαλίσει την προστασία της πρόσληψης των εκπαιδευτικών με αναπηρία στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Επίσης, να στελεχωθούν άμεσα τα ΚΕΔΔΥΥ (Kέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών) της χώρας με εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες και σημαντικές αρμοδιότητές τους και να εφαρμοστεί ο νέος σημαντικός θεσμός των ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις