Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:12 και 13 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Μικρούτσικος, Γλυκερία και άλλο γνωστοί καλλιτέχνες στο πρόγραμμα εκδηλώσεων-ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα:12 και 13 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ ...

Θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ

"Φέτος ολοκληρώνονται 40 χρόνια του φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Τα 40 αυτά χρόνια το Φεστιβάλ έχει κατοχυρωθεί ως πολιτικός-πολιτιστικός θεσμός, έχουν συμμετάσχει και έχουν εμπνευστεί από αυτό κορυφαίοι έλληνες καλλιτέχνες, άνθρωποι το πολιτισμού.

Με σταθερό προσανατολισμό στην ερασιτεχνική δημιουργία έχει δώσει το βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, μουσικούς", αναφέριε η ανακοίνωση των διοργανωτών και συνεχίζει:

"Πείρα και έμπνευση για τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ αποτελούν η ζωή, οι αγωνίες, τα όνειρα όλων των νέων που αγωνίζονται, των εργαζομένων, των ανέργων, των μαθητών και φοιτητών. Την επικαιρότητα και την αναβάθμιση του το φεστιβάλ την αντλεί από την γνώση και την πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Σήμερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, επιστήμη, τεχνολογία, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, πρώτες ύλες, τεχνογνωσία  μπορεί να φτιαχτεί μια νέα κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες με κεντρικό σχεδιασμό και εργατική εξουσία. Αυτή η κοινωνία αναδεικνύεται μέσα από τα φεστιβάλ μας, αυτό είναι που δίνει δύναμη στα μέλη και φίλους της ΚΝΕ να οργανώσουν, να λειτουργήσουν, να κατασκευάσουν και να προπαγανδίσουν το φεστιβάλ με εθελοντική και συλλογική δουλειά.Αυτή η κοινωνία ανταποκρίνεται «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» όπως λέει και το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ μας εμπνευσμένο από τον ήρωα του λαού μας Νίκου Μπελογιάννη.Ιδιαίτερα φέτος θέλουμε να δώσουν παρών όλοι αυτοί που  40 χρόνια συμμετείχαν, στήριζαν, ενίσχυαν το Φεστιβάλ να ακούσουμε τις εμπειρίες τους, τις δικές τους μικρές και μεγάλες ιστορίες για το Φεστιβάλ.

Καλούμε όλη τη νεολαία και το λαό της Αχαΐας να πάρει μαζικά μέρος στο φεστιβάλ στην Πάτρα που θα πραγματοποιηθεί 12-13 Σεπτέμβρη στο ΤΕΙ Πάτρας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους νέους και τις νέες να παρευρεθούν στην κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, στις  21:00 από τον σ. Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ταξίδι του Φετινού 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχει ήδη ξεκινήσει.Τους προηγούμενους μήνες διεξάχθηκαν με επιτυχία οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες της ΚΝΕ στην Αχαΐα όπου περιλάμβαναν εκδηλώσεις σε γειτονιές, πλατείες, συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων, αθλητικές δραστηριότητες, θερινό κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ οργάνωσαν:Μαθητικό Φεστιβάλ τον Μάιο στο Παλαιό Αρσκάκειο

Στον ίδιο χώρο έγινε το Φεστιβάλ των οργανώσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ τον Ιούνη

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στα Προσφυγικά της Πάτρας με θέμα «την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά» και στο Αίγιο με θέμα «την πάλη ενάντια στον φασισμό»

Πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες σε οχτώ (8) πλατείες και γήπεδα της Πάτρας.

Θερινό σινεμά με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Λαϊκού Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας

Στις εκδηλώσεις αυτές ξεχωρίζουμε τη συμμετοχή νέων από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικά συγκροτήματα αλλά και άλλες ομάδες νέων που παρουσίασαν την δουλειά τους μέσα από τις εκδηλώσεις.

Μέσα από αυτή την πλούσια δραστηριότητα ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες νέους σε όλη την περιοχή, μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, ανέργους.

Συζητήσαμε για όσα μας "καίνε", για τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει αλλά και το πώς θα οργανωθούμε για τη ζωή που μας αξίζει.Όσον αφορά το φετινό πρόγραμμα:

Οι οργανώσεις και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν ετοιμάσει μια σειρά από δικές τους «παραγωγές» που θα προβληθούν στην Κεντρική σκηνή, μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα «ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον …οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν» και συναυλία αφιερωμένη στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ενώ το συγκρότημα της ΚΝΕ έχει αναλάβει και το λαϊκό γλέντι της Παρασκευής.

Παράλληλα στο στέκι νέων εργαζόμενων την Παρασκευή παρουσίαση βιβλίου «Το υπόγειο ρεύμα»

και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Ανεργία: παροδικό φαινόμενο ή να μάθουμε να ζούμε με αυτή; Υπάρχει διέξοδος;».

Ιδιαίτερο αφιέρωμα θα υπάρχει στον αθλητισμό μέσα από την επίδειξη μαχητικών αθλημάτων.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα  επίδειξη tae kwo do  και την επόμενη επίδειξη ελευθέρας πάλης.

Ξεχωριστό χώρο στο Φεστιβάλ θα έχει η έκθεση «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», με πλούσιο φωτογραφικό, οπτικοακουστικό υλικό που αναδεικνύει την υπεροχή της σοσιαλιστικής οικονομίας, απαντά στον αντικομουνισμό και δείχνει τις δυνατότητες της χώρας.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις από τις 18:30.Στον χώρο θα υπάρχει και έκθεση με φωτογραφικό υλικό αφιερωμένη στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικός, η Γλυκερία, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

Καλλιτέχνες της νέας γενιάς όπως οι Ησαΐας Ματιάμπας, Μύρωνας Στρατής, Afaza, Μέγας, Στέλιος Μαγαλιός και Πάνος Βιτζηλαίος.

Ενώ την εμφάνισή του θα κάνει και το γνωστό συγκρότημα της Πάτρας Deadbeat escapement.

Για μια ακόμα φορά  στην νεανική σκηνή θα αφιερωθεί την νεανική-ερασιτεχνική δημιουργία προβάλλοντας μια σειρά πολιτιστικές δραστηριότητες από νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες, χορευτές.

Συγκεκριμένα πλήθος φοιτητικών και μαθητικών συγκροτημάτων θα ανεβούν στην σκηνή, το νεανικό χορευτικό του δήμου Πατρών και ομάδα χοροθεάτρου θα παρουσιάσει επίδειξη χοροκίνησης με θέμα «εικόνες από τον φασισμό».

Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά θα λειτουργήσει Παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα: θέατρό Σκιών με Καραγκιόζη, καλλιτεχνικό εργαστήρι, θεατρικό παιχνίδι με βιβλία της Σύγχρονής Εποχής και παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Τέλος στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονής Εποχής που θα περιέχει και όλες τις νέες κυκλοφορίες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις