Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος στις σκούπες άνω των 1.600 βατ

Τέλος στις σκούπες άνω των 1.600 βατ

Με οδηγία της Ε.Ε.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση ενέργειας και να διοχετεύονται στην αγορά προϊόντα με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, η ΕΕ βάζει από σήμερα τέλος στις «ισχυρές» ηλεκτρικές σκούπες.

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας η οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται να πωλούνται πλέον στις χώρες της ΕΕ ηλεκτρικές σκούπες που έχουν ισχύ μεγαλύτερη των 1.600 βατ. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 μάλιστα το ανώτατο όριο ορίζεται στα 900 βατ.

Επιπλέον, στις συσκευές θα πρέπει να υπάρχει πλέον η ευρωπαϊκή ενεργειακή σήμανση, με πληροφορίες για την ενέργεια που καταναλώνει η ηλεκτρική σκούπα, το θόρυβο που παράγει αλλά και την απόδοση καθαρισμού.

Οι καταναλωτές ωστόσο δεν θα πρέπει να ανησυχούν ότι η μείωση της ισχύος των συσκευών επηρεάζει και την απόδοσή τους. Και αυτό γιατί η εντύπωση που έχουν οι περισσότεροι ότι «περισσότερα βατ εγγυώνται και καλύτερο καθάρισμα» και το οποίο αποτελούσε μέχρι πρότινος το βασικότερο κριτήριο αγοράς, είναι απλά λανθασμένη.

Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν σύγχρονους αποδοτικούς κινητήρες στις σκούπες, παρουσιάζουν εν τω μεταξύ πολύ καλά αποτελέσματα ακόμη και με ισχύ κάτω των 900 βατ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις