Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νέα συνάντηση ΕΕ-Ρωσία για το γκάζι

Νέα συνάντηση ΕΕ-Ρωσία για το γκάζι

Το ζήτημα του γκαζιού ήλθε στο προσκήνιο όταν στις αρχές Αυγούστου η ουκρανική Βουλή πέρασε νόμο που επιτρέπει στο Κίεβο να απαγορεύσει τη μεταφορά ρωσικού αερίου

Επαφές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα έχουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία, σε μία προσπάθεια να λύσουν τον κίνδυνο που έχει προκύψει για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω της ουκρανικής κρίσης.


Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης, Κομισιόν, Μόσχα και Κίεβο θα συμφωνήσουν για τον τόπο και το χρόνο του επόμενου γύρου τριμερών συζητήσεων, ο οποίος δεν αποκλείεται να λάβει χώρα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έντινγκερ.

Το ζήτημα του γκαζιού ήλθε στο προσκήνιο όταν στις αρχές Αυγούστου η ουκρανική Βουλή πέρασε νόμο που επιτρέπει στο Κίεβο να απαγορεύσει τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του ουκρανικού δικτύου αγωγών. Η εν λόγω ποινή δεν έχει ακόμα επιβληθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προμηθεύεται περίπου το 33% του γκαζιού που καταναλώνει από τη Ρωσία, με το 50% αυτής της ποσότητας να διέρχεται μέσω ουκρανικών αγωγών.

Ο κ. Έντινγκερ έχει ήδη παραδεχτεί πως τυχόν απαγόρευση της ροής ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας θα υποχρέωνε τις ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες να υπογράψουν νέα σετ συμβάσεων τόσο με τη Ρωσία (αγορά) όσο και με την Ουκρανία (μεταφορά), γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος γκαζιού για τους ευρωπαίους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά