Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του... Ιησού

Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του... Ιησού

Ο Τύπος κάνει λόγο για «έξυπνη ύστατη αλλά και πρόκληση»

Ο Τζιοβάννι Καλαμπρέζε, δήμαρχος της πόλης του Λόκρι, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, με δημόσια επιστολή του, ζήτησε την «παρέμβαση του Ιησού Χριστού» για να σταματήσουν, επιτέλους, οι δημοτικοί υπάλληλοι, να παίρνουν συνεχείς και αδικαιολόγητες άδειες.

«Αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσένα διότι είμαι, πλέον, σε απόγνωση. Πρέπει να παραδεχθώ ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των δημοτικών υπαλλήλων εργάζεται με σοβαρό και έντιμο τρόπο», γράφει, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός δήμαρχος.

Ο Τύπος κάνει λόγο για «έξυπνη ύστατη αλλά και πρόκληση», από την στιγμή που -δεδομένης της καθημερινής της πραγματικότητας- «μόνον ένα θαύμα μπορεί να σώσει την πόλη του Καλαμπρέζε».

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι σε σύνολο εκατόν είκοσι πέντε υπαλλήλων, μόνον είκοσι με είκοσι πέντε εργάζονται με ζέση. Οι υπόλοιποι, «περιμένουν μόνον το τέλος του μηνός για να τους κατατεθεί στην τράπεζα ο βασικής σημασίας μισθός, τον οποίο, όμως, δεν κερδίζουν με τον ιδρώτα τους».

Σύμφωνα με την δημόσια επιστολή του δημάρχου του Λόκρι, οι περισσότεροι υπάλληλοί του «συνηθίζουν να παρουσιάζουν ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία αναφέρονται σε συμπτώματα κατάθλιψης, σε ενοχλήσεις στην μέση, στην αδυναμία να παραμείνουν επί αρκετή ώρα σε ορθοστασία».

Όπως τόνισε ο Καλαμπρέζε σε δηλώσεις του σε ιταλούς δημοσιογράφους «ζητά επί μήνες να μπορέσει να αντικατασταθεί ένα φανάρι το οποίο έχει σπάσει και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης». Έως τώρα, όμως, κανένας από τους δημοτικούς υπαλλήλους δεν έχει ανταποκριθεί στην έκκληση.

Παράλληλα, ο «πρόθυμος δήμαρχος» αναγκάσθηκε, πριν λίγες εβδομάδες, να οδηγήσει ο ίδιος το πουλμανάκι το οποίο μεταφέρει από το σπίτι στο σχολείο- και το αντίστροφο- τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διότι ο οδηγός ήταν και πάλι άρρωστος.

«Τι να κάνω, να παραιτηθώ και να αφήσω να κερδίσουν οι ασυνείδητοι υπάλληλοι; Δεν θα το κάνω ποτέ, όσο και αν μου κοστίσει η στάση μου αυτή», δήλωσε, τέλος, στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Τζιοβάννι Καλαμπρέζε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις