Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα νέο σχολείο Διεθνούς Εκπαίδευσης ξεκίνησε στην Πάτρα

Ένα νέο σχολείο Διεθνούς Εκπαίδευσης ξεκ...

Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου σχολείου

Την Πέμπτη, στις 11 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε στην Πάτρα η λειτουργία ενός νέου πρότυπου σχολείου Διεθνούς εκπαίδευσης. Ο υπεύθυνος φορέας είναι η Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών τα στελέχη του οποίου έχουν μακρά παράδοση στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης, αφού προέρχονται από τα ιστορικά Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου, σχολείο με παράδοση ογδόντα ετών και τριών γενεών.

Η διεύθυνση του σχολείου, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης Διεθνούς εκπαίδευσης αποφάσισε να ανανεώσει το προφίλ του σχολείου, προχωρώντας στην παύση της λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου και εφαρμόζοντας για το σχολικό έτος 2014-2015 νέα πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά ηλικιών 3-12 ετών (προνήπιο έως και ΣΤ’ Δημοτικού). Σταδιακά, τις επόμενες χρονιές, η υλοποίηση θα απλώνεται και στο υπόλοιπο σχολείο που αφορά τις ηλικίες 12-18 ετών (Α’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου). Έτσι σε βάθος 3-4 ετών θα υλοποιηθεί το πλάνο της διεύθυνσης, που αφορά την πλήρη λειτουργία ενός νέου μοντέλου σχολείου Διεθνούς εκπαίδευσης, και θα εισάγει το σχολείο στην μεγάλη οικογένεια των World Schools, όπου όλα τα σχολεία μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία και δέσμευση για υψηλού επιπέδου Διεθνή εκπαίδευση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου σχολείου είναι:

  1. O έντονα δίγλωσσος χαρακτήρας του, που αφορά όχι μόνο την διδασκαλία των Αγγλικών από το Νήπιο και της δεύτερης ξένης γλώσσας από την Γ' Δημοτικού, αλλά και την ενσωμάτωση των Αγγλικών μέσα στην διδασκαλία των υπολοίπων μαθημάτων (π.χ. των Μαθηματικών, της Φυσικής, κλπ).
  2. Η εφαρμογή των προγραμμάτων του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Φορέα International Baccalaureate Organization (IBO), όπου φέτος ξεκινά με το Primary  Years Programme (PYP), που αφορά όπως αναφέρθηκε τις ηλικίες 3-12 ετών. Ο οργανισμός IB (www.ibo.org) είναι αναγνωρισμένος ηγέτης στον χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης. Συνεργάζεται παγκοσμίως με σχολεία, κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς με σκοπό την ανάπτυξη, την εφαρμογή, καθώς και την αξιολόγηση απαιτητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μέχρι σήμερα έχει εξουσιοδοτήσει 3,804 σχολεία σε 147 χώρες του κόσμου να εφαρμόσουν τα προγράμματά του σε 1,190,000 μαθητές ηλικίας 3-18 ετών. Σε αυτά τα σχολεία παρέχει ακαδημαϊκά προγράμματα, συστήματα αξιολόγησης, σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού, ηλεκτρονικό δίκτυο συνεχούς επικοινωνίας, και πλήρες εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό.
  3. Οι συνεργασίες με Διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς, όπως ο IBO, το University of Dundee (Scotland, UK), το Juventus Soccer School, κλπ. Ειδικά για τα δύο τελευταία, το σχολείο έχει τη στενή συνεργασία και καθοδήγηση του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Dundee, δηλαδή κατά κάποιον τρόπο λειτουργεί κάτω από την "ομπρέλα" ενός από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Βρετανίας. Επίσης, το σχολείο της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών έχει επιλεγεί από την Juventus Soccer Schools με σκοπό να δημιουργηθεί η πρώτη εστία Ακαδημιών της Juventus στην Πελοπόννησο, συνδέοντας έτσι το ποδόσφαιρο με την εκπαίδευση.

 

Πληροφορίες για τα νέα προγράμματα του σχολείου μπορείτε να βρείτε:

Τηλ.: 2610 453525, 2610 451898
Δ/νση: Κορυδαλλέως 86, Προάστιο Πάτρας
E-mail: [email protected]
Website: www.edupatras.gr
Facebook: www.facebook.com/edupatras

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις