Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέος σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για την εκ περιτροπής στάθμευση στο κέντρο – Τι αποκαλύπτει στο thebest.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Πάτρα: Νέος σχεδιασμός της δημοτικής Αρχ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στόχος η δωρεάν εναλλαγή στις θέσεις παρκινγκ

Με σταθερό προσανατολισμό το δωρεάν παρκάρισμα των πολιτών στο κέντρο της Πάτρας η νέα δημοτική Αρχή αναζητά τρόπους να εφαρμόσει ένα καινούργιο σχέδιο εκ περιτροπής στάθμευσης. Ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει, χωρίς όμως ακόμα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αφού θα προηγηθεί αναλυτική συζήτηση με τους τοπικούς φορείς, από την Τροχαία, μέχρι τους εκπροσώπους των μέσων μεταφοράς.

Ωστόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, μιλώντας στο thebest.gr, αποκαλύπτει τις σκέψεις που υπάρχουν μέχρι τώρα καθώς και τις βασικές αρχές του σχεδίου. «Βασική μας επιδίωξη είναι οι οδηγοί να παρκάρουν δωρεάν και παράλληλα να υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός ώστε να υπάρχει εναλλαγή στις θέσεις και να μπορούν να σταθμεύουν και συμπολίτες που κατεβαίνουν στο κέντρο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων», εξηγεί.

Παράλληλα τονίζει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και πάλι τα παρκόμετρα μιας και το κόστος συντήρησής τους ήταν πάρα πολύ μεγάλο, σχεδόν αντίστοιχο των εσόδων που προέκυπταν από τα χρήματα που πλήρωναν οι οδηγοί. Το πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα είναι ακόμα υπό διερεύνηση:

«Μπορεί να υπάρχουν τυπωμένες κάρτες όπου θα αναγράφεται ο αριθμός του Ι.Χ. και η ώρα της στάθμευσης, τις οποίες θα μπορούν να προμηθεύονται οι οδηγοί από τα περίπτερα και άλλα, ευρείας κλίμακας σημεία, στο κέντρο», σημειώνει ο κ. Στάμος.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το κυκλοφοριακό στο οποίο θα εμπεριέχεται και η παράμετρος της εκ περιτροπής στάθμευσης. «Θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα φέρουν στο σώμα», διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις