Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αυτό το σαββατοκύριακο στην Ανδραβίδα η 80η Ιππική Έκθεση με πολλές εκπλήξεις και χάπενινγκ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό το σαββατοκύριακο στην Ανδραβίδα η ...

Σύνθημα της γιορτής είναι «80 Χρόνια Παράδοσης και Ιστορίας στην Ανδραβίδα» - Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για το κορυφαίο Ιππικό γεγονός της Δυτικής Ελλάδας αλλά και με μεγάλη απήχηση σε όλη την Ελλάδα.

Με σύνθημα «80 Χρόνια Παράδοσης και Ιστορίας στην Ανδραβίδα», οι διοργανωτές καλούν τους ιπποπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός που θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ανδραβίδα, στο νομό Ηλείας.

Το «πυρακτωμένο» άλογο του horseshow έχει βάλει για τα καλά φωτιά στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας γνωστή την εκδήλωση σε όλη την Ελλάδα ακόμα και την Ευρώπη και όλοι αναμένουν  με πολύ ενδιαφέρον το διήμερο 20-21/9/2014 με το βραδινό σώου το Σάββατο και την Έκθεση της Κυριακής να είναι στο επίκεντρο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο Ιππικό κέντρο το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

Μία από αυτές θα είναι η γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί και θα προβάλλει βίντεο με την ιστορία της έκθεσης.

Ακόμα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ασκήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας. Το στολίδι του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης το ιππικό κέντρο στην Ανδραβίδα φοράει λοιπόν τα γιορτινά του και αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες κόσμο για άλλη μια χρονιά. Το σχετικό βίντεο που έχει ανέβει στο youtube, με την ιστορία της έκθεσης είναι αυτό που θα προβληθεί στην γιγαντοοθόνη στη διάρκεια του διήμερου event.

Η μεγάλη αγάπη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης για τα άλογα ξεκινά από την αρχαιότητα, όπου τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα πανέμορφα τετράποδα για τις μετακινήσεις τους αλλά και για τις αγροτικές τους εργασίες.

Περνώντας όμως τα χρόνια, η αγάπη αυτή εξελίχθηκε σε θεσμό καθώς οι κάτοικοι θέλησαν να διοργανώσουν και να καθιερώσουν μια εκδήλωση σε ετήσια βάση, με πρωταγωνιστές τα άλογα, που τόσο πολύ τους είχαν φανεί χρήσιμα στην ζωή τους. Έτσι τον Ιούνιο του 1928 με πρωτοβουλία της «Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος» διεξήχθη στην πόλη της Ανδραβίδας η πρώτη Ιππική Έκθεση η οποία συνεχίζεται και πραγματοποιείται μέχρι σήμερα με την Βοήθεια του Δήμου.

Αναφορές στα άλογα της ευρύτερης περιοχής του κάμπου της Ηλείας υπάρχουν από την Αρχαιότητα. Τα πρώτα συγγράμματα στον κόσμο, που αναφέρονται στην εκτροφή και περιποίηση του άλογου με τίτλο "Περί Ιππικής" και "Ιππαρχικός", γράφτηκαν στην Ηλεία, από τον εξόριστο Αθηναίο στρατηγό Ξενοφώντα.

Η Έκθεση

Όλη την εβδομάδα πριν από το σαββατοκύριακο που θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις, γίνονται εγγραφές όπου ιπποπαραγωγοί εγγράφουν στα μητρώα της εκθέσεως στο Δ.Δ. Ανδραβίδας τα άλογα τους προσκομίζοντας το βιβλιάριο υγείας (ΑΔΑΜΙ). Τα άλογα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το φύλο, την ράτσα και την ηλικία και το Σάββατο το πρωί περνούν μπρος από την ελλανόδικο επιτροπή ώστε να κριθούν με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε φυλής.

Η επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές του Α.Π.Θ. αλλά και από άλλα άτομα όπως τον πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου «Κένταυροι» Ανδραβίδας και πρόσωπα που έχει ορίσει ο Δήμος της Ανδραβίδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View