Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καθαρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Καθαρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το γκάλοπ

Σαφές προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 18%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει τρίτο κόμμα, έχοντας ποσοστό 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ να ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με 1%.

Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 21%, ενώ το διόλου ευκαταφρόνητο 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα.

Την ίδια στιγμή, υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών δηλώνει η μικρή πλειοψηφία των πολιτών με αφορμή την προεδρική εκλογή. Συγκεκριμένα, το 54% να κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Στο μέτωπο της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι, με το 20% να δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πλέον αντιδημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με 64% πολύ αρνητική και 21% αρνητική άποψη για το πρόσωπό του, ενώ δεύτερος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (46% και 30% αντίστοιχα).

Αρνητική φαίνεται πως είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Πιο αναλυτικά, για τον πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις