Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 20 προσαγωγές για τα επεισόδια - Μολότοφ και δακρυγόνα μετά την μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πάνω από 20 προσαγωγές για τα επε...

Προκλήθηκε και κυκλοφοριακό χάος

07.20 Σε 22 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

23:53 Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν συλλήψεις ενώ πηγές της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι δεν έγινε καμία καταγγελία για τραυματισμό.

22:07 Οι τραυματισμοί των συμπολιτών κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν εντελώς επιπόλαιοι. Το thebest.gr επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ  από όπου επιβεβαιώνεται ότι δεν έγινε καμία κλήση για μεταφορά στο Νοσοκομείο.

21:37 "Κύμα" προσαγωγών στην Ασφάλεια Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

21:20 Το ιστορικό κέντρο της Πάτρας είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα σε δρόμους όπως η Γούναρη και η Αγίου Ανδρέου να επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

20:55 Τρεις τραυματισμοί, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, από τα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας ανάμεσα σε Αντιεξουσιαστές και Αστυνομία. Κανείς όμως δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα οι ομάδες των νεαρών βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου ενώ οι Αστυνομική από την Πατρέως και προς τη Γούναρη.

20:47 Ο κόσμος σβήνει αυτή την ώρα, με κουβάδες τις φωτιές που έχουν ανάψει οι μολότοφ που έριξαν οι Αντιεξουσιαστές στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου και στη Μαιζώνος μέχρι τα δικαστήρια. Έπεσαν και δακρυγόνα στην οδό Κορίνθου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

20:40 «Βροχή» από βόμβες μολότοφ αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας με την Αστυνομία να απαντά με κροτίδες κρότου λάμψης.

20:21 Μια ομάδα νεαρών που βρίσκεται στο τέλος της πορείας φοράει κράνη, και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η Αστυνομία δεν ακολουθεί όπως άλλες φορές την πορεία αλλά υπάρχουν συγκεντρωμένες δυνάμεις στο δικαστικό μέγαρο και άλλα σημεία του κέντρο.

20:17 Ουρά της πορείας είναι αυτή την ώρα περίπου 150 Αντιεξουσιαστές. Τα συνθήματα που επικρατούν είναι: «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» και «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει».

20:09 Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου και αρχίζει η πορεία που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Κορίνθου – Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος - Γούναρη - Κορίνθου και πάλι πίσω στην πλατεία Γεωργίου. Στο τέλος της πορείας θα επακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση.

19:30 Περίπου 300 άτομα νεαρών ηλικιών έχουν συγκεντρωθεί μέχρι αυτή την ώρα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στο Παμπελοποννησιακό αντιφασιστικό υλλαλητήριο για την επέτειο της άγριας δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το "παρών" δίνουν και οι εργάτες στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, οι οποίοι κρατάνε πανό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατεία Όλγας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, όπως και στο στέκι των αυτοδιαχειριζόμενων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να κατεβάσουν τα ρολά για να αποφευχθούν  ζημιές από πιθανά επεισόδια.

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ενώ μετά την πορεία τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου θα χορέψουν στην πλατεία Γεωργίου.

Παράλληλα ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας Ρίου του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ διοργανώνει αντιφασιστική συναυλία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αγ. Νικολάου.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Φορείς, Συλλογικότητες, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και το ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Στο αρχείο μπαίνει η δεύτερη μήνυση των 120 μεταναστών-εργατών γης της Μανωλάδας από την εισαγγελέα Αμαλιάδας, μετά την απόφαση της ντροπής για αθώωση της δολοφονικής συμμορίας του Βαγγελάτου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Στο αρχείο της ελληνικής δικαιοσύνης, που μοιάζει με καταβόθρα στοιβάζονται τα Φαρμακονήσια, οι τυφλές επιθέσεις σε μετανάστες-θύματα εργοδοτικής τρομοκρατίας, η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που δεν έχει οριστεί ακόμα και πρόσφατα οι 120 ψυχές του εργασιακού Γκουαντανάμο της Μανωλάδας.

Έτσι πανηγυρίζει δωρεάν ο Κούγιας και οι συν αυτώ στέλνοντας μήνυμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι «οι εργαζόμενοι ντόπιοι και μετανάστες είναι αναλώσιμοι και τα αφεντικά τύπου Βαγγελάτου εθνικοί ευεργέτες», δικαιώνοντας τις σκληρές πολιτικές λιτότητας και εκφασισμού των ΣαμαροΒενιζέλων.

Στις 18 Σεπτέμβρη θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να σταματήσει την Χρυσή Αυγή . Την έχει ανάγκη να σπέρνει το μίσος μεταξύ των φτωχών και να τρομοκρατεί το κίνημα και τους αγωνιστές. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τις συναντήσεις Μπαλτάκου – Κασιδιάρη και τα φλερτ ΝΔ – Χρυσής Αυγής. Στη συνείδηση του λαού οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Π.Φύσσα και της άνδρωσης του ναζιστικού μορφώματος πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι είναι από τους κύκλους του  Μεγάρου  Μαξίμου μέχρι και τη χυδαία μιντιοκρατία. Οι ηθικοί αυτουργοί αξίζουν την ίδια καταδίκη από το λαό μαζί με το συμμοριακό ναζιστικό μόρφωμα.

Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στους φασίστες είναι το μαζικό  αντιφασιστικό κίνημα.

Οι ίδιοι εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι που κερδίζουν από τα μνημόνια, και χρηματοδοτούν την Χρυσή Αυγή για να ανοίγει Γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές μας θέλουν τους μετανάστες παράνομους, κλεισμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κυνηγημένους από αστυνομία και νεοναζί για να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται και να διασπούν το εργατικό κίνημα.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Στις 18/9 διαδηλώνουμε ενάντια σε φασίστες, μπράβους και αφεντικά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι τραμπούκοι της Βαγγελάτος ΑΕ και οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α που σκότωσαν το  Παύλο Φύσσα και το Σαχζάτ Λουκμάν.

Όλοι και όλες εμείς οι εργαζόμενοι και η νεολαία που εξοργιστήκαμε από τις απολύσεις των καθαριστριών, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις των διαθέσιμων, την αξιολόγηση στο δημόσιο,  τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις θα δώσουμε δυναμικό παρών στα καλέσματα για ένα αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό Σεπτέμβρη διαδηλώνοντας μαζί με τους εργάτες γης της Μανωλάδας και τους χιλιάδες αντιφασίστες που θα βγουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη στις 18/9.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές στα σχολεία, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τις αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις