Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Αχαϊας: Πρόβλημα απο την καθυστέρηση στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014

Επιμελητήριο Αχαϊας: Πρόβλημα απο την κα...

Επιστολή του Προέδρου στην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Το Επιμελητηριο Αχαϊας απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή στην Γεν. Γραμματεα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαϊδου:

Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί και προκαλεί ανυπέρβλητα εμπόδια σε μεγάλο μέρος επιχειρήσεων- μελών του Επιμελητηρίου μας.

Πιο συγκεκριμένα, με την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, έχει ζητηθεί με αυτόματο ηλεκτρονικό μήνυμα από το σύστημα, η αποστολή των δικαιολογητικών παρακράτησης φόρου εισοδήματος, σε επιχειρήσεις που προμηθεύουν το δημόσιο  και  τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι επιχειρήσεις έχουν ανταποκριθεί έγκαιρα, με την αποστολή των δικαιολογητικών  με συστημένες επιστολές στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ) της ΓΓΔΕ, από τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2014.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι έχουν σταλεί έγκαιρα τα σχετικά δικαιολογητικά, δεν έχει γίνει έως σήμερα η σχετική εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται οι φορολογούμενοι εκκαθαριστικού σημειώματος, στοιχείου απαραίτητου για πολλές συναλλαγές, όπως  σχέσεις με τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και άλλες πράξεις, με συνέπεια την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων και δυσλειτουργιών στην ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Παρά την κατ  επανάληψη επικοινωνία των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών με την Δ.ΗΛΕ.Δ, δεν λαμβάνουν σαφή απάντηση για το πότε θα γίνει η εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε άμεσα με παρέμβασή σας, να λυθεί  το ανωτέρω θέμα και να μας ενημερώσετε.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά