Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία ξανακάθισαν στους βασιλικούς θρόνους! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία ξανακάθι...

Οπως και πριν 50 χρόνια στον λαμπερό γάμο τους στον Καθεδρικό ιερό ναό Αθηνών

Ξανακάθισαν στους... βασιλικούς θρόνους ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ και η σύζυγο του, πριγκίπισσα Άννα – Μαρία, οι οποίοι γιόρτασαν στην Αθήνα, το χρυσό ιωβηλαίο τους.

Χαρές και πανηγύρια με πολλή δημοσιότητα και... χλιδή περιελάμβαναν οι διήμεροι εορτασμοί της χρυσής επετείου του τέως βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της Δανέζας στην καταγωγή Άννας – Μαρίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, πριν ακριβώς από μισό αιώνα ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης στον Καθεδρικό ναό της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως παρουσία πλήθους εστεμμένων και απλού κόσμου. Ο Ιερός Μητροπολιτικός ναός Αθηνών που επισκευάζεται άνοιξε χθες 18 Σεπτεμβρίου 2014, ειδικά για τους... υψηλούς προσκεκλημένους.

Έπειτα από επιθυμία τους, τέλεσαν ιδιωτική τελετή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και το εντυπωσιακό ήταν ότι βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ναό, οι βασιλικοί θρόνοι που υπήρχαν και στο γάμο τους πριν 50 χρόνια προκειμένου να καθίσουν εκεί.

Οι δύο θρόνοι φυλάσσονται στο υπόγειο του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας από την ημέρα του γάμου του τέως βασιλικού ζεύγους το 1964. Στη διάρκεια της σύντομης τελετής, αναγνώσθηκε μια ειδική ευχή που ανέφερε ως βασιλείς! Η συγκίνησή τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί.

Με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Espressso και όπως τονίζει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Ημερησία, με το πέρας της τελετής ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία δέχτηκαν ευχές από τους ιερείς και τους πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία, αλλά και από περαστικούς που τους αναγνώρισαν και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Μία ημέρα νωρίτερα στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς, βρέθηκε πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων της τέως βασιλικής οικογένειας, εφοπλιστές, πολιτικοί, επιχειρηματίες που έδωσαν το παρών στην δεξίωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον γάμο τους.

Περίπου 200 υψηλοί προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στην ανανέωση των όρκων αγάπης και αιώνιας πίστης που αντάλλαξε το ζεύγος Γκλύξμπουργκ.

Παρούσα ήταν η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη καθώς και οι κόρες της, πριγκίπισσες της Ισπανίας Ελένα και Κριστίνα, τα παιδιά των Γκλύξμπουργκ και τα παιδιά του Κωνσταντίνου Παύλος, Νικόλαος, Αλεξία, Θεοδώρα και Φίλιππος. Από βασιλικούς οίκους ήταν εκεί ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με τη σύζυγό του Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας με τη σύζυγο του Αικατερίνη.

Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχονταν στην πόρτα ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία. Η δεξίωση ξεκίνησε λίγο μετά της 21:00 και το μενού περιελάμβανε ραβιόλια με γέμιση από φυστίκια Αιγίνης, για κυρίως σερβιρίστηκε φιλέτο μοσχαράκι με πατάτες και ψάρι το γλυκό ήταν cheese cake ενώ έρρευσε άφθονος ακριβός οίνος και σαμπάνια. Ο τέως βασιλιάς έβγαλε λόγο, ενώ σε video wall προβλήθηκε βίντεο με τα εγγόνια τους, να τους εύχονται για τον Χρυσό Ιωβηλαίο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τους υψηλούς προσκεκλημένους διασκέδασαν ζωντανή ορχήστρα και τραγουδιστές που απέδιδαν άριες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight