Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί σε σκάνδαλο διαφθοράς στην Petrobras

Βραζιλία: Δεκάδες πολιτικοί σε σκάνδαλο ...

Φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας

Τα ονόματα δεκάδων βουλευτών και τουλάχιστον ενός κυβερνήτη πολιτείας, οι οποίοι φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας από τις συμβάσεις που υπέγραφε η εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras, έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας ο έγκλειστος πρώην διευθυντής της κρατικής επιχείρησης, όπως μετέδωσε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βραζιλίας.

Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου διαφθοράς στην Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι η επίσημη ονομασία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, απειλεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πονοκέφαλο για την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.Η εφημερίδα Estado de S. Paulo, στην online έκδοσή της ανέφερε ότι 32 βουλευτές κατονομάστηκαν από τον Πάολο Ρομπέρτο Κόστα τον πρώην επικεφαλής των μονάδων διύλισης και προμήθειας της Petrobras ο οποίος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου μετά από αστυνομική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος.

Μια άλλη εφημερίδα η Folha de S. Paulo, μετέδωσε πάντως ότι ο Κόστα κατονόμασε 61 βουλευτές και γερουσιαστές ως αποδέκτες χρηματικής μίζας. Κανένα πάντως από τα δυο μέσα ενημέρωσης δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Όσοι πάντως φέρονται ως αποδέκτες της μίζας λάμβαναν το 3% από τις συμβάσεις που έκλεινε η εταιρεία πετρελαίου με τρίτους, κατά τη χρονική περίοδο όπου ο Κόστα ήταν διευθυντής των μονάδων της Petrobras.

Η πρόεδρος Ρούσεφ έχει ήδη αντιμετωπίσει σκληρή κριτική για την οικονομική παρακμή της Petrobras η οποία είναι σήμερα η πιο χρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο και έχει απολέσει τουλάχιστον το μισό της αξίας της στην αγορά κατά τα τρία χρόνια της προεδρίας Ρούσεφ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις