Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Ευρωπαικό φιλμ κινουμένων σχεδίων "Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά" από 25 Σεπτεμβρίου στις Ελληνικές αίθουσες

Το Ευρωπαικό φιλμ κινουμένων σχεδίων &qu...

Η σκηνοθεσία είναι των Stéphane Berla και Mathias Malzieu

Η πρωτότυπη Ευρωπαική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων «Jack and the Cuckoo-Clock Heart - Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά» που έχουν σκηνοθετήσει οι Stéphane Berla και Mathias Malzieu, θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία διανομής Odeon από αυτή την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φιλμ κινουμένων σχεδίων που έχει βασιστεί στο concept άλμπουμ της Γαλλικής rock μπάντας Dionysos καθώς και στο κόμικ «La Mécanique du cœur» που έχει γράψει ο βασικός τραγουδιστής της μπάντας και εκ των σκηνοθετών της ταινίας Mathias Malzieu. Οι Dionysos έχουν γράψει και την μουσική της ταινίας.

Βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο, το σωτήριο έτος 1874. Ο Ζακ, ο οποίος γεννήθηκε με παγωμένη καρδιά, δεν έχει πολλές ελπίδες να επιβιώσει και η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα χέρια της γιατρού – μάγισσας, μαίας, προστάτιδας των ορφανών – Μαντλέν, η οποία τοποθετεί ένα ρολόι κούκο μέσα στο στήθος του. Στο ορφανοτροφείο της Μαντλέν, λοιπόν, ο Ζακ θα γνωρίσει τη ζωή ανάμεσα σε φιάλες δακρύων, σε αυγά παραγεμισμένα με αναμνήσεις και πλάι σ’ έναν τύπο με μουσική σπονδυλική στήλη!

Καθώς ο Ζακ μεγαλώνει, η γιατρός Μαντλέν τον ενημερώνει ότι η καρδιά του είναι δυστυχώς πολύ εύθραυστη για ευαίσθητα συναισθήματα και συγκινήσεις, οπότε δεν πρέπει ποτέ – μα ποτέ – να ερωτευτεί. Απαγορεύεται δια ροπάλου. Όπως είναι λογικό, βέβαια, αυτός κάνει ακριβώς το αντίθετο μπλέκοντας με πάθος και ένταση σε δακρύβρεχτες καταστάσεις. Το αντικείμενο της αγάπης του είναι - για πρώτη του φορά στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών - η Μις Ακακία, μια διοπτροφόρος ηθοποιός δρόμου με συγκλονιστική φωνή. Τώρα πια όμως η ζωή του Ζακ μπαίνει σε διπλό κίνδυνο, καθώς δεν κινδυνεύει μόνο η καρδιά του από πιθανότητα έκρηξης έντονων συναισθημάτων, αλλά και η φυσική του ασφάλεια, μιας και είχε τη φαεινή ιδέα να επιτεθεί στο νταή του σχολείου, για τα όμορφα μάτια της λυρικής καρδιοκλέφτρας.

Κάπου εκεί, λοιπόν, είναι που ξεκινάει και το μαγικό μας ταξίδι, από το Εδιμβούργο μέχρι το Παρίσι και από εκεί προς την όμορφη Ανδαλουσία, όπου βρίσκεται και το σπίτι της Μις Ακακίας. «Το Αγόρι με την Κουρδιστή Καρδιά» του Ματίας Μαλζέ είναι μια φανταστική, εφευρετική ιστορία αγάπης, μέσα από την οποία, ο Ζακ γνωρίζει τις μεγάλες χαρές, όπως επίσης και τις μεγάλες δυστυχίες του να έχει κανείς μια πλήρως λειτουργική, ανθρώπινη καρδιά.

Στην πρωτότυπη κόπια της ταινίας (το φιλμ έχει ήδη παιχθεί σε Γαλλία και Βέλγιο) ακούγονται οι φωνές γνωστών ηθοποιών όπως οι Ζαν Ροσφόρ, Ρόζι Ντε Πάλμα, Φαμπιέν Μαρσό ή Grand Corps Malade όπως είναι ευρύτερα γνωστός, η Ολίβια Ρουίζ, κ.α.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture