Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία εκδήλωση - συζήτηση για τη βία με αφορμή τη νέα Ελληνική ταινία "Xenia" στις 2 Οκτωβρίου 2014 -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Μία εκδήλωση - συζήτηση για τη βία με αφ...

Η Ελληνική πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η νέα Ελληνική ταινία «XENiA» του Πάνου Χ. Κούτρα που έκανε αίσθηση στις Κάννες όπου πρωτοπροβλήθηκε τον περασμένο Μάιο και βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, σε διανομή από την Feelgood Entertainment (να δούμε αν θα έρθει για προβολή και στην Πάτρα), δίνει την αφορμή και για μία εκδήλωση  – συζήτηση για τη Βία.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου – Διεθνής Ημέρα Μη Βίας  στις  12 το μεσημέρι  στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, 1ος όροφος, στην οδό Σταδίου, στην Αθήνα. Ο Πάνος Χ. Κούτρας έρχεται στον Ιανό με τη νέα ταινία του XENiA, σε μια συζήτηση για τη βία και τις ποικίλες εκφάνσεις της. Στη συζήτηση που θα συντονίσει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Μαρία Κατσουνάκη, θα πάρουν μέρος τρεις ομιλητές, ανάμεσα τους ο  κοινωνιολόγος Παναγιώτης Δαμάσκος.

Στο μεταξύ θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στη νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, XENiA, στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα, που συνδιοργανώθηκε με και φιλοξενήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Λ. Συγγρού. Η πρεμιέρα έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Entertainment, και ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ, άνοιξαν τη βραδιά υποδεχόμενοι  στη «γιορτή της καρδιάς μας, τον σκηνοθέτη της καρδιάς μας» και προσκάλεσαν το κοινό να ταξιδέψει στον «κήπο των θαυμάτων του Πάνου Χ. Κούτρα».

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε σύσσωμο το cast και οι συντελεστές της ταινίας καθώς και καλεσμένοι από τον κινηματογραφικό χώρο και τον χώρο του πολιτισμού. Μεταξύ αυτών o Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βασίλης Κατσούφης, οι σκηνοθέτες Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Όλγα Μαλέα, Τάσος Μπουλμέτης, Νίκος Περάκης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Σωτήρης Γκορίτσας, Κώστας Καπάκας, Άντζεκα Μπρούσκου και Διαγόρας Χρονόπουλος ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός , οι ηθοποιοί Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Θέμις Μπαζάκα, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Κόρα Καρβούνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Melia Kreiling και Μίνα Ορφανού, η γκαλερίστα Ρεβέκκα Καμχή, η make-up artist Apollonia B και η Τζένη Μπαλατσινού.

Μετά την προβολή ακολούθησε πάρτι στο εστιατόριο Hytra, στην ταράτσα της Στέγης, υπό τους ήχους του dj Quentin και αγαπημένης ιταλικής μουσικής των Patty Pravo και Rafaela Carra, γνωστά κομμάτια των οποίων ακούγονται στην ταινία.

Η ταινία προβλήθηκε για 1η φορά στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Έχει ήδη βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε Γαλλία και Ιταλία, ενώ έχει πάρει διανομή σε Γερμανία, Βέλγιο, Αμερική και αρκετές ακόμα χώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture