Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών και στην Αττική

Πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών και...

Διαμαρτυρία από την ΕΣΑΜΕΑ

Ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της λειτουργίας του σχολικού έτους και υπάρχουν ακόμη παιδιά που μένουν στα σπίτια τους, χωρίς δικαίωμα στην εκπαίδευση, κατά παράβαση του Συντάγματος, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχων αυτοκινητιστών για τα δρομολόγια στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία λειτουργεί και ο μεγαλύτερος αριθμός Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα για μία ακόμη χρονιά, οι μαθητές με αναπηρία να μην συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, και να διαταράσσεται η ήδη επιβαρυμένη οικογενειακή τους ισορροπία.

Το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών με αναπηρία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των ατόμων με αναπηρία κάθε χρόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο οποίο ποτέ δεν δόθηκε η απαιτούμενη βαρύτητα από την ηγεσία της χώρας ώστε να επιλυθεί σε μόνιμη βάση. Η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή για το θέμα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στο υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις