Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουλάχιστον 500 περιστατικά κακοποίησης ζώων μέσα στο 2014

Τουλάχιστον 500 περιστατικά κακοποίησης ...

Σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές υποθέσεις κακοποίησης  ζώων. H βάναυση συμπεριφορά προς τα ζώα σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση.

"Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες φιλόζωων πολιτών, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω μέιλ οι οποίοι σε αρκετές των περιπτώσεων θέλουν να εμπλακούν και να βοηθήσουν και ζητούν οδηγίες για την αντιμετώπιση τους. Το 2013 τα περιστατικά τα οποια μας καταγγέλθηκαν ήταν 478, ενώ μόλις μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 τα περιστατικά που εχουν καταγγελθεί μόνο στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ξεπερνούν ήδη τα 500 και ακομη ο χρόνος δεν εχει τελειώσει.

Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή μια τρομακτική αύξηση των περιστατικών κακοποίησης ζώων" αναφέρει στον ενικό η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Σοφία Τζονίκη.

"Σε κάθε περίοδο κρίσης, είτε οικονομικής είτε άλλης, οι συμπεριφορές γίνονται πιο έντονες γενικότερα, είτε καλά είτε άσχημα. Η φροντίδα για ένα κατοικίδιο μπορεί να αποτελεί δείγμα οικονομικής άνεσης για τους προνομιούχους, ενώ οι φτωχότεροι δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να δαπανώνται πόροι για τα ζώα. Όμως από την αδιαφορία ως την κυριολεκτική επίθεση και βάναυση κακοποίηση, η απόσταση είναι τεράστια και ξεπερνά τα όρια της οικονομικής κατάστασης. Είναι πλέον σημάδι σοβαρής ηθικής και πολιτιστικής κατάπτωσης και δεν περιορίζεται στους μη προνομιούχους. Η κακοποίηση ζώων, αδέσποτων και ιδιόκτητων, έχει πολλές μορφές και συναντάται δυστυχώς πια, πολύ συχνά στη χώρα μας.

Περιστατικά φρικτών βασανισμών ζώων, όπως το να βάζουν φωτιά, να ρίχνουν οξέα, να πυροβολούν με καραμπίνες και αεροβόλα, να τα σέρνουν πίσω από αυτοκίνητα μέχρι θανάτου, να τα κρεμούν ζωντανά, ή το σύνηθες φαινόμενο του να ρίχνουν φόλα, είναι μόνο μερικά .Κακοποιηση μεταξυ άλλων θεωρείται και o ακρωτnριασμός (κόψιμο άκρων, αυτιων και ουράς), οι κυνομαχίες, n διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού με πράξεις βίας  εναντίον ζώων συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής κακοποίησης τους" συμπληρώνει η κ. Τζονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις