Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομία: Ο Αντώνης Σταμπούλος με τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας στα Καλάβρυτα

Αστυνομία: Ο Αντώνης Σταμπούλος με τον Μ...

Είναι ο ληστής με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι

Ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας, με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι, φαίνεται να είναι ο Αντώνης Σταμπούλος, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

O «περιφερειακός» από το 2009 έως τις... 10 Μαρτίου 2010, έγινε ο «νέος»... Λάμπρος Φούντας το 2011, υποστηρίζουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, για τον Αντώνη Σταμπούλο.

Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι έχουν πολλά στοιχεία για συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες που έδινε παρουσία και ο Νίκος Μαζιώτης.

Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαίας στις 10 Μαρτίου 2014, ημερομηνία που είχε χάσει τη ζωή του ο Λάμπρος Φούντας, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Συμμετείχε, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στην ημερολογιακά «επετειακή» ληστεία, προς... τιμή του μέλους της οργάνωσης, που φαίνεται να αντικατέστησε.

«Ηταν... καλύτερος από τον νεκρό βιολόγο Λάμπρο Φούντα που είχε συλληφθεί στο Πολυτεχνείο το 1995, μαζί με τον Μαζιώτη και άλλα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτός δεν είχε συλληφθεί ποτέ. Μάλιστα επιχείρησε να γίνει και πυροσβέστης το 2012 για να έχει μεγαλύτερη ‘κάλυψη’ στην ένοπλη δράση του. Ισως ήταν λιγότερο σχολαστικός»

αναφέρουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω στις αποκαλύψεις τους, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που έχει ακόμη πιο «καθαρά» χαρακτηριστικά από αυτά του Αντώνη Σταμπούλου.

Ενδεικτικά για τον 31χρονο συλληφθέντα αναφέρουν ότι στην δική του μοτοσυκλέτα, που βρέθηκε 2 χιλιόμετρα μακριά από το γκαράζ του Βύρωνα, και συγκεκριμένα στην μπαγκαζιέρα της είχε αφήσει την πραγματική του ταυτότητα, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το ενδεχόμενο κάποιου τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, όπου θα ήταν καθ’ όλα «νόμιμος».

Υπάρχει και ένα αυτοκίνητο, όμως, που φέρεται να χρησιμοποιούσε πρόσφατα για την κίνησή του, το οποίο όμως ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν το έχουν εντοπίσει και δεν αποκλείεται να δώσουν φωτογραφίες του τύπου του και στοιχεία κυκλοφορίας.

Ο Αντώνης Σταμπούλος φαίνεται να είχε και άλλα οχήματα στο παρελθόν, πολλά αριθμητικά, τα οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν για το που κατέληξαν και αν τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες ή τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην Κάρυστο Ευβοίας, όπου φαίνεται να έμεναν σχεδόν μόνιμα οι γονείς του, δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία από την εξερεύνησή του. Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμη οίκημα, ίσως και γκαράζ, στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, κοντά σε αυτό που βρέθηκε στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Δροσοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διαμέρισμα της Καλιφρονά παρότι είχε νοικιαστεί τέλη Ιουνίου, και ο Αντώνης Σταμπούλος είχε αλλάξει κλειδαριά και είχε προπληρώσει κάποια νοίκια, το μισθωτήριο συμβόλαιο θα το έκανε την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα που συνελήφθη.

Δηλαδή για τουλάχιστον τρεις μήνες κανείς δεν γνώριζε στα... χαρτιά, ποιος ήταν ο ενοικιαστής.

«Ο Λάμπρος βιολόγος, ο Αντώνης... πυροσβέστης»

Τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πήρε μέρος στο διαγωνισμό πρόσληψης 725 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Απέτυχε όμως, αφού το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, πήρε στον πίνακα της τελικής κατάταξης τον αριθμό 2.483 και στον δεύτερο των επιλαχόντων τον αριθμό 1.758.

Οι επιδόσεις του ήταν σχετικά υψηλές, αν σκεφθεί κανείς ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 υποψήφιοι.

Ο... μύωπας της Κλειτορίας

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φαίνεται να έχουν στοιχειοθετήσει την συμμετοχή του Αντώνη Σταμπούλου στη ληστεία της Κλειτορίας και περιμένουν να το πιστοποιήσουν και εργαστηριακά.

Ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, φορά περούκα, μεγάλα γυαλιά μυωπίας, έχει φυσικό μούσι, φορά ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια, ενώ μπροστά του έχει έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου, και κρατά πιστόλι στο δεξί του χέρι.

Αυτή η ληστεία έχει καταγραφεί ένα μήνα πριν την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην οδό Αμερικής, σε μία άλλη «επέτειο», αυτή της... 1ης εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Μετά την βομβιστική επίθεση, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν 28 φωτογραφίες των δραστών της ληστείας και την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του Νίκου Μαζιώτη πάνω σε έναν κάλυκα του πιστολιού του που είχε βρει στο... φρύδι του!

Ο Νίκος Μαζιώτης και ο Αντώνης Σταμπούλος, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν εισβάλει στην τράπεζα λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι. Απείλησαν τους υπαλλήλους και περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Εκαναν ένα «λάθος» όμως. Πήραν πρώτα 3.800 ευρώ από το ταμείο της τράπεζας, που ενεργοποιούσε τον νέου τύπου σιωπηλό συναγερμό. Δύο αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος φθάνουν εκεί.

Ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί αρχικά μέσα στην τράπεζα εναντίον των αστυνομικών με έναν από τους κάλυκες του όπλου του να τον χτυπά στο φρύδι.

Βγαίνοντας έξω έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυνομικό τον πυροβολεί στο πόδι και του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο.

«Με πυροβόλησε αυτός που δεν είχε μούσι» είπε ο τραυματίας αστυνομικός, εννοώντας τον Νίκο Μαζιώτη.

Επιβιβάστηκαν σε ένα Nissan Sunny, παρόμοιο με εκείνο που «παγιδεύτηκε» με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής, το οποίο είχε κλαπεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την Αττική, το οποίο βρέθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας.

Οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης».

Η Κλειτορία «έβγαλε» τον Μαζιώτη

Το ασημί Hyundai, «νόμιμο» αυτοκίνητο διαφυγής από τη ληστεία, και η μεταβίβασή του με υπεύθυνες δηλώσεις σε… ΚΕΠ του Αμαρουσίου, αποκάλυψαν τον «Μιχάλη Μιχελάκη». Η πρώην ιδιοκτήτρια του Hyundai συνάντησε δύο φορές τον Νίκο Μαζιώτη ή τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο, δίνοντας 2.500 ευρώ χωρίς παζάρια.

Ο πραγματικός «Μιχάλης Μιχελάκης» εντοπίστηκε στην Ελβετία, δεν είχε Hyundai και το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν ήταν στην Ελλάδα. Λίγο πριν την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο «Μιχάλης Μιχελάκης» και κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai.

Από τις κάμερες σταθμών διοδίων, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε «ταξιδεύσει» τουλάχιστον δύο φορές από Κόρινθο για Αθήνα και αντίστροφα. Την τελευταία φορά δεν υπήρχε επιστροφή, ο Νίκος Μαζιώτης ήταν «μόνιμα» στην Αθήνα, στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου-Πεύκης και στα δεκάδες, όπως όλα δείχνουν, οικήματα της οργάνωσης.

Από τα τέλη Μαίου, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έστησαν τον «Big Brother», στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών και δικές τους τοποθετημένες μικροκάμερες.

Παράλληλα είχαν τοποθετηθεί δεκάδες «ερωτευμένα ζευγάρια» αστυνομικών στους σταθμούς για τον εντοπισμό του καταζητούμενου τότε τρομοκράτη. Η σύλληψη ήρθε μετά από εντοπισμό του στις κάμερες και παρακολούθησή του από ένα αστυνομικό «ζευγάρι», τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις