Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στην Ναύπακτο προβάλλεται η ταινία "El Greco" του Γιάννη Σμαραγδή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Απόψε στην Ναύπακτο προβάλλεται η ταινία...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 443η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου του 1571 έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε, αυτή της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου (τότε Λεπάντο), με αντιπάλους τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η Ναυμαχία, η επέτειος της οποίας τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρές εκδηλώσεις στην γραφική παραλιακή πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, είχε λήξει την ίδια μέρα, με θριαμβευτική επικράτηση των Δυτικών.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 443η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου απόψε Τρίτη 7/10/2014 στις 20.30 θα προβληθεί στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα η πολύ γνωστή και επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «EL GRECO», παραγωγής του 2007. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το φιλμ είχε κάνει ρεκόρ εισιτηρίων. Ο Γιάννης Σμαραγδής μάλιστα είχε έρθει και στην Πάτρα στο Ιντεάλ για την παρουσίαση και προβολή της αξιόλογης ταινίας του όπου την μουσική υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Βαγγέλης Παπαθανασίου ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ισπανίδα Lala Huete (Pan's Labyrinth) η οποία και τιμήθηκε με το βραβείο Γκόγια καλύτερου σχεδιασμού κοστουμιών και την εξαιρετική φωτογραφία ο Άρης Σταύρου.

Λίγο πριν ο διάσημος Κρητικός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την Ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

Η ταινία που γυρίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης είχε για πρωταγωνιστές τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Λάγια Μαρούλ και Σωτήρη Μουστάκα ενώ σε ένα σύντομο ρόλο εμφανίζεται και ο Πατρινός ηθοποιός Μιχάλης Γκίνος.

*Τέλος να αναφέρουμε ότι και φέτος το σάιτ Nafpaktianews πιστό στο ραντεβού του με τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή της όμορφης Ναυπάκτου, θα μεταδώσει live διαδικτυακά αυτό το Σάββατο 11/10/2014 στις 20.30 το βράδυ από τον χώρο του λιμανιού, την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, μιας σημαντικότατης ναυμαχίας που έμελλε να αλλάξει τους συσχετισμούς των δυνάμεων  στον παγκόσμιο χάρτη της εποχής εκείνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View