Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Ν.Ε. του ΚΚΕ Αχαΐας για τα stage

H Ν.Ε. του ΚΚΕ Αχαΐας για τα stage

Βολές κατά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την «ομηρία» των εργαζομένων

«Τις τελευταίες μέρες, προκλητικά και χωρίς ίχνος αιδούς, εμφανίζονται εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «οργισμένοι» να σπεκουλάρουν για τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους στα «stage». Η ΝΔ ετοιμάζει συγκέντρωση συμβασιούχων «stage», το ΠΑΣΟΚ απολύει τους χιλιάδες ομήρους των «stage» στο δημόσιο και τους λέει ότι πετιούνται στο δρόμο στο όνομα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της ρουσφετολογίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ, με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση της Ν.Δ. για του συμβασιούχους. Και η Ν.Ε. συνεχίζει:

«Βεβαίως είναι τα ίδια κόμματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν πλάτη για την «εναρμόνιση» και εφαρμογή της αντεργατικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας που μετατρέπει σε «λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Είναι τα ίδια κόμματα που από τη θέση της Κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης, από τη θέση του Νομάρχη ή του Δήμαρχου έκαναν χρυσές δουλειές στο εμπόριο ελπίδας, έπαιξαν σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης.

Βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και τη μορφή απασχόλησης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ενδιαφέρονται να διασφαλιστεί η «κοινωνική ειρήνη». Δηλαδή, η  αγανάκτηση χιλιάδων ανθρώπων να μην στραφεί σε βάρος τους, σε βάρος των «προϊσταμένων τους» κεφαλαιοκρατών, αλλά να συνεχίσουν στην πρακτική τόσων χρόνων που «γαλάζιες» και «πράσινες» κυβερνήσεις, κρατώντας τους ομήρους, στην πραγματικότητα τους εκβίαζαν για να «κάνουν υπομονή», να σκύψουν το κεφάλι, να μην οργανωθούν και αντιδράσουν ενάντια στην ανασφάλεια και τη δουλειά με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Είναι απαράδεκτο, οι ένοχοι για τα «stage», την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους.

Για το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι στα «stage» δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, ούτε «μπλέ» ούτε «πράσινα». Είναι παιδιά της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι στα «stage» και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών «stage» που προβάλλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και φορείς της μεγαλοεργοδοσίας για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα «stage», για να τους αντικαταστήσουν με άλλους. Πρέπει να αγανακτήσουν με αυτήν την πολιτική, και με την πάλη τους να βάλουν ένα τέλος. Με τη δράση τους να αντιστρέψουν την ψήφο τους και κυρίως τις συνέπειες που έχει και θα έχει αυτή σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων

Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει τη θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα «stage» και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις