Τα κλιμάκια συνεχίζουν τους ελέγχους και τις καταγραφές
Ανεβαίνει ο αριθμός των αιτημάτων για έλεγχο κτιρίων στην Αιγιάλεια μετά τον σεισμό της περασμένης Παρασκευή και όπως δηλώνει στο thebest.gr o Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος έχουν ξεπεράσει τα 1000, ενώ με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα προσωρινά μη κατοικήσιμα σπίτια είναι περίπου 130. Μέχρι στιγμής , σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλος δεν έχει χρειαστεί φιλοξενία δημοτών με μέριμνα του Δήμου ωστόσο αν χρειαστεί κάτι τέτοιο ο Δήμος θα φροντίσει.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται από τα 14 κλιμάκια της ΥΑΣ και του ΤΑΣ, ενώ την Πέμπτη θα γίνει επιπλέον έλεγχος των σχολείων που έχουν υποστεί μικροζημιές από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.
Ο Δήμος Αιγιάλειας ζήτησε να κηρυχτεί σεισμόπληκτη η περιοχή «καθώς οι ζημιές στην τοιχοποιία των κτιρίων μπορούν να κοστίσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ και οι δημότες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα κόστη» τονίζει ο Δήμαρχος.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr