Γράφει ο Νίκος Στασινόπουλος
Ήρθε λοιπόν η μεγάλη των εκλογών η ώρα και άπαντες ετοιμάζονται για την μάχη των εκλογών. Πάνω κάτω τα ίδια κόμματα, αλλά με μια διαφορά: σε αυτές υπάρχει το κίνημα μας, με πρόεδρο τον κ.Παπανδρέου. Ένα νέο κίνημα στο οποίο βρήκαμε την καινούρια μας στέγη.
Καθημερινά δεχόμαστε αήθεις επιθέσεις για την συνειδητή επιλογή μας να στηρίξουμε τον συγκεκριμένο χώρο και πάντα με ένα δόγμα: για όλα φταίει ο Παπανδρέου.
Κανένας δεν ενημερώνεται σωστά και αναπαράγει με μέθοδο ‘χαλασμένου τηλεφώνου’ ό,τι του πουν άλλοι ή ακόμα πιο εύστοχα, τα ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή οι ηθικοί αυτουργοί του μνημονίου όχι μόνο είναι στο απυρόβλητο, αλλά χαίρουν επιδοκιμασίας ως ήρωες που μερίμνησαν για το καλό της πατρίδας.
Ωστόσο, είναι χρέος μας να λέμε την αλήθεια για το πως και το γιατί ήρθε το μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των κακών διαχειρίσεων και όχι ως αίτιο της κρίσης.
Σιγά - σιγά όλα τα σοφίσματα έχουν αρχίσει να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ας τα δούμε αναλυτικά λοιπόν:
Ο πρόεδρος μας λέγεται ότι παραιτήθηκε το 2011 από την κυβέρνηση λόγω του ότι δεν μπορούσε.
Όλοι ξέρουμε γιατί έφυγε ο κ. Παπανδρέου: Γιατί τον έριξαν!!
Το πιο τραγικό είναι οι τριγμοί που προκάλεσαν συγκεκριμένα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μεθυσμένοι από το δέλεαρ της εξουσίας. Οι συκοφαντίες όλων των άλλων κομμάτων περί προδοσίας και λάθος δρόμου, μέσω του μνημονίου.
Ο Κύριος Σαμαράς συγκεκριμένα το 2012, προεκλογικά έταζε την έξοδο από το μνημόνιο, κάτι που μετά τις εκλογές όχι μόνο δεν τήρησε, αλλά συνέχισε να το υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια, λέγοντας εκ των υστέρων ότι έσωσε την χώρα.
Τα ΜΜΕ στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφέρουν κάτι, ενώ επί πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου άπαντες λύσσαξαν.
Ερωτώ λοιπόν, αφού ήταν λάθος γιατί το μνημόνιο συνεχίστηκε να τηρείται, φέρνοντας και άλλα μνημόνια; Χρόνια τώρα, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ -που τώρα ετοιμάζεται να χορέψει τις αγορές πεντοζάλη- είναι κόμματα που ισχυρίζονται πως ανήκουν στο λαό.
Όταν όμως τέθηκε το μέγα ζήτημα του δημοψηφίσματος, άπαντα τα στελέχη και των δυο κομμάτων αρνήθηκαν να το ψηφίσουν, τη στιγμή που επικαλούνται με το παραμικρό τον λαό. Άρα δεν ανήκουν στο λαό αλλά στο συμφέρον τους, το οποίο είναι να λένε σε όλα ‘όχι’.
Ο ισχυρισμός του κ.Σαμαρά στο καινούριο του προεκλογικό σποτ, ότι πάλεψε για την οικονομία και θα έρθουν άλλοι να τα πάρουν.
Είπε επίσης ότι το ξαναείδαμε το έργο με το ‘λεφτά υπάρχουν’, που όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι μια φράση αλλά ολόκληρη πρόταση. Βλέπει λοιπόν πολλά έργα ο κ. Σαμαράς αλλά ο ίδιος σκηνοθετεί τραγωδίες επιστημονικής φαντασίας. Πέρα από όλα αυτά, οφείλει να αφυπνιστεί η νεολαία μας.
Δεν πρέπει να κάθεται και να είναι ανεύθυνη για το μέλλον της. Τα χρόνια περνάνε και η πάροδος του χρόνου φέρνει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα και πρέπει να ενωθεί σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες. Μαζί και όχι χώρια.
Οι χρυσές εποχές πέρασαν και το να κοιτάει κανείς την καλοπέραση και όχι το κοινό συμφέρον, μπορεί κάλλιστα να αποβεί μοιραίο. Πρέπει λοιπόν να διαδωθεί το μήνυμα πως για να γίνει κάτι πρέπει άπαντες να ξεσηκωθούν.
Από στόμα σε στόμα και από πόρτα σε πόρτα. Δεν γίνεται αλλιώς.
Αυτά επιτάσσει η κατάσταση την σήμερον ημέρα και η αποχή είναι καταστροφική.
Εν κατακλείδι, ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί για να μπορούμε να έχουμε πίστη ότι ο αγώνας μας θα ευοδωθεί, έχοντας τις φωνές μας στη βουλή.
Φωνές γεμάτες συνείδηση για την υπηρεσία που θα κληθεί το κίνημά μας να προσφέρει για το καλό της πατρίδας μας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr
* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.