Αν θέλουμε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και το χρώμα τους...
Οι μπανάνες, ως γνωστόν, ωριμάζουν πολύ γρήγορα. Ακόμα και όταν τις ξεφλουδίσουμε, αρκούν λίγα λεπτά για να μαυρίσουν.
Αν θέλουμε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και το χρώμα τους πριν τις καθαρίσουμε, τις αποθηκεύουμε σε μια σκούρα σακούλα (που δεν την διαπερνά το φως) και έτσι θα παραμείνουν κίτρινες μέχρι δύο εβδομάδες. Όταν τις καθαρίσουμε, τις ραντίζουμε με λεμόνι και έτσι τις σερβίρουμε χωρίς να δείχνουν μαυρισμένες.
Μια άλλη λύση είναι να τις κόψετε από το κοτσάνι, αφού τις ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες.
Αν, ωστόσο, είναι άγουρη και θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα, υπάρχει ένα κόλπο: μέσα στη χαρτοσακούλα της βάζουμε κ ένα μήλο ή μια ντομάτα και τα αφήνουμε μαζί στη χαρτοσακούλα για 24 ώρες!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr