Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: η "Λαϊκή Συσπείρωση" απαντά στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο

Αιγιάλεια: η "Λαϊκή Συσπείρωση"...

Με αφορμή δηλώσεις του για τον "Καλλικράτη"

Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου και τις επιφυλάξεις που διετύπωσε για τον "Καλλικράτη", ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Ο υποψήφιος της ΝΔ στην Αιγιάλεια Δ. Τριανταφυλλόπουλος, προκαλεί και νομίζει ότι ψαρεύει σε θολά νερά. Ο για χρόνια πολιτευτής και αθεράπευτα υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ νομίζει ότι θα υποκλέψει με κόλπα την ψήφο των εργαζομένων και των φίλων του ΚΚΕ.

Η δήθεν αντίθεση του με τον «Καλλικράτη» είναι σαν τη δήθεν αντίθεση του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ στο Μνημόνιο. «Διαφωνούν» μεν, αλλά εφαρμόζουν το αντιλαϊκό κατασκεύασμα που λέγεται «Καλλικράτης» που υπηρετεί το κεφάλαιο και ενισχύει την εξουσία του. Επί της ουσίας, δε διαφέρει από το σχέδιο «Καποδίστριας ΙΙ» της κυβέρνησης της ΝΔ και την πρόταση της ΚΕΔΚΕ, που ψηφίστηκε από τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε σε όλους, για να μη μας κοροϊδεύει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ότι η ΝΔ εφάρμοσε τον αντιλαϊκό «Καποδίστρια» με την ίδια θέρμη που τον καταψήφισε.

Ο «Καλλικράτης», είτε με πόρους είτε χωρίς, το ίδιο αντιλαϊκός θα είναι. Το ίδιο θα πληρώνει ο λαός. Για αυτό το λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε απειθαρχία, μη εφαρμογή και κατάργηση του. Ο συνδυασμός της ΝΔ με υποψήφιο δήμαρχο τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο, συμφωνεί στην πράξη αφού στηρίζει τη φορομπηξία του λαού από τους δήμους με τη «φορολογική αποκέντρωση», τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών. Έτσι κι αλλιώς τα εφαρμόζουν στην πράξη οι προκάτοχοί του δήμαρχοι της ΝΔ σε όλη την Αιγιάλεια.

Η ΝΔ και οι συνδυασμοί της κριτικάρουν το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν παίρνει ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, γιατί δε μειώνει τη φορολογία των κερδών από 24% στο 10% και δηλώνει ότι αν αναλάβει την διακυβέρνηση θα σεβαστεί το Μνημόνιο. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Α. Σαμαρά που παραδεχόταν ότι καταψήφισαν το μνημόνιο για «αντιπολιτευτικούς λόγους» για να μην «παίζει» μόνη της η Αριστερά και οι δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ ότι αν χρειάζονταν 180 ψήφοι θα το υπερψήφιζαν.

Η ΝΔ υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την πολιτική της Ε.Ε. Υπερασπίζεται τον καπιταλισμό και τις ιδιωτικοποιήσεις που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία, την αμορφωσιά, την καταστολή και την τρομοκρατία. Για αυτό το λόγο σε κρίσιμες στιγμές ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Οι εργατοϋπάλληλοι γνώρισαν καλά τον Δ. Τριανταφυλλόπουλο, σαν πολιτευτή της ΝΔ, όταν έβγαινε με θράσος και υπερασπιζόταν τις απολύσεις, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων, την εφαρμογή των αντιλαϊκών ευρωενωσιακών οδηγιών, που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Τον θυμούνται καλά οι μικρομεσαίοι αγρότες, όταν υπερασπιζόταν το ξεκλήρισμα τους με την  ΚΑΠ καταγγέλλοντας τις κινητοποιήσεις τους. Όταν κορόιδευε τους πυρόπληκτους και συμφωνούσε να κηρυχθεί «πυρόπληκτος» ο νομός για να πάρουν κι άλλο κρατικό χρήμα οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ οι πυρόπληκτοι τίποτα.

Ο λαός έχει την πείρα και πρέπει να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, να μαυρίσει τους συνδυασμούς τους, επίσημους ή ανεπίσημους και τους «ερμαφρόδιτους» σύμπραξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στον α’ και στο β’ γύρο των εκλογών. Να προσπεράσει τις παγίδες που του στήνουν. Η λαϊκή απάντηση θα είναι ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλους αγωνιστές, στο δήμο Αιγιάλειας με υποψήφιο δήμαρχο τον Τ. Παπακωνσταντινόπουλο και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Ν. Καραθανασόπουλο, στον α’ και στο β’ γύρο.

Τέλος, προειδοποιούμε τους προβοκάτορες που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του Δ. Τριανταφυλλόπουλου ενάντια στο ΚΚΕ ότι δε θα τους περάσει. Γνωριζόμαστε καλά στο Αίγιο και ξέρουμε τα καθημερινά αλισβερίσια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις