Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λένα Καλεντζώτη: έτσι θα αναδείξουμε ως τουριστικό προορισμό την Πάτρα

Λένα Καλεντζώτη: έτσι θα αναδείξουμε ως ...

Δήλωση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», Λένα Καλεντζώτη, η οποία έχει διατελέσει  μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Χρόνια τώρα διαπιστώνουμε παθητικά την αδυναμία της πόλης να επωφεληθεί από το 1.5 εκατομμύριο τουριστών, ξένων και Ελλήνων, που διέρχονται από αυτήν.

Οι λόγοι και οι ευθύνες πολλές, που επιμερίζονται διαχρονικά σε πολλούς.

Έτσι σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό του τουριστικού μας αποθέματος παραμένει αναξιοποίητο, χωρίς την απαιτούμενη προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν απαξιωθεί οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν. Δεν υπάρχει στόχευση, λείπει το πάθος, μένουμε στα λόγια.

Γίνονται μόνο ελάχιστες και αποσπασματικές ενέργειες και κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα. Ο Δήμος Πατρέων είναι ο μεγάλος απών και  η Πάτρα έχει καταντήσει στα αζήτητα.

Τώρα, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η πόλη να στρέψει την προσοχή της σε μια αναπτυξιακή πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει την βαριά βιομηχανία της

Με στοχευμένο σχεδιασμό, προβολή και επιμονή, με τεχνοκρατική αντίληψη και με τον δήμο σε ρόλο συντονιστή όλοι μαζί (ξενοδόχοι, εστιάτορες, τουριστικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, έμποροι κ.α.) πρέπει να αντιδράσουμε στο τουριστικό τέλμα.

Οι παραλιακές και ορεινές φυσικές καλλονές, η προνομιακή γεωγραφική θέση της Πάτρας του Καλλικράτη,  ανάμεσα σε περιοχές με αυξημένο γεωφυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον πρέπει να αξιοποιηθούν.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα, η προβολή των  μοναδικών τοπικών προϊόντων, η λειτουργία των Μουσείων αλλά και η ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής με την πλούσια  πολιτιστική κληρονομιά  μας, το Καρναβάλι  αλλά και η δημιουργία νέων  θεσμών ώστε να αναπτυχθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, (Θρησκευτικός,  Πολιτιστικός, Εναλλακτικός, Οικολογικός, Θαλάσσιος, Περιπατητικός, Σχολικός, Αστικός,  Αγροτουρισμός, Σαββατοκύριακου, Τρίτης ηλικίας, Αθλητικός ) μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά.

Έτσι μόνο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα έρθει  πλούτος, θα έχουμε  προοπτική.

Όμως όταν στους Άγιους Σαράντα της γειτονικής Αλβανίας λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συνεχώς info- center στο δικό μας, στην Αγορά Αργύρη, δεν έχουμε τοποθετήσει ακόμα ταμπέλα !!!!!!

Ήρθε η ώρα να  αντιδράσουμε!

Και να το κάνουμε Τώρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις