Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: τα επιχειρήματα των Νεοδημοκρατών "ανταρτών" που έχει να αντιμετωπίσει ο Λυκουρέντζος

Πάτρα: τα επιχειρήματα των Νεοδημοκρατών...

Το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του Γραμματέα του κόμματος

Ύστατη προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης των κομματικών της δυνάμεων με σκοπό τη στήριξη του δημοτικού συνδυασμού του Κώστα Χριστόπουλου και του υποψηφίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παπαναστασίου, θα καταβάλλει ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος που θα επισκεφθεί σήμερα την Πάτρα. Το ενδιαφέρον των επαφών Λυκουρέντζου στην Πάτρα δεν εντοπίζεται σε αυτές που θα κάνει δημόσια, αλλά σε αυτές που θα επιχειρήσει να έχει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επιδίωξη του Γραμματέα της ΝΔ είναι να ασκηθούν πιέσεις στα μέλη και στελέχη της ΝΔ που ακολουθούν τον Γιάννη Δημαρά και τον Δημήτρη Αϊβαλή να επιστρέψουν στο «μαντρί» κατά την προσφιλή φράση του αείμνηστου Αβέρωφ.

Ωστόσο το επιχείρημα με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Λυκουρέντζος από Νεοδημοκρατικά στελέχη που ακολουθούν τον Γιάννη Δημαρά είναι ότι «στην ενδεχόμενη νίκη Δημαρά θα σταλεί ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα που θα είναι πρωτίστως αρνητικό για την κυβέρνηση και δευτερευόντως για τη ΝΔ».

Όπως έλεγε χθες το βράδυ στο thebest.gr  στέλεχος της ΝΔ που δεν ακολουθεί τον Κώστα Χριστόπουλο «αν κερδίσει τις εκλογές ο Δημαράς, την Κυριακή των εκλογών το βράδυ, όλα τα κανάλια στην Αθήνα θα συζητούν για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, κανένα, δεν θα ασχολείται με τα αν ήρθε τρίτος ή τέταρτος ο Χριστόπουλος».

Επίσης ο κ. Λυκουρέντζος πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τους διαφωνούντες γιατί η Ρηγίλης έκανε μια επιλογή που «δεν τραβάει» και αγνόησε τις υποψηφιότηξτες δύο αυτοδιοικητικών στελεχών της, όπως της Λένας Καλεντζώτη και του Δημήτρη Αϊβαλή.

Το στέλεχος που προαναφέραμε μας έλεγε χαρακτηριστικά: «αν επέλεγαν έναν άνθρωπο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και καταξιωμένο στην τοπική κοινωνία δεν θα μπορούσες να πεις κουβέντα. Όμως επέλεξαν κάποιον με χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα, από τη Λένα και τον Αϊβαλή. Έτσι δεν συσπειρώνεις το κόμμα, το διαλύεις». Κοντά στα παραπάνω ο κ. Λυκουρέντζος πρέπει να βρει τρόπο να καθησυχάσει και τους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες που ανησυχούν ότι «ο Σαμαράς μαζεύει την Πολιτική Άνοιξη και τη ΔΗΑΝΑ και κάνει πάρα τους γνήσιους Νεοδημοκράτες που έμειναν πάντα πιστοί στο κόμμα».

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Λυκουρέντζου στην Πάτρα, προβλέπει:

18:00: Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ

19:00: Συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ. επίσης στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

20:30: Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ στο "Αρχοντικό της Ευτυχίας"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις