Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένας Πατρινός στο φεστιβάλ του Sheffield

Ένας Πατρινός στο  φεστιβάλ του Sheffield

"Τρομακτική" διαφήμιση για την Πάτρα μέσω horror film

Τη διαδρομή του στο φεστιβάλ ταινιών τρόμου του Sheffield της Αγγλίας ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου, το φιλμ του Πατρινού σκηνοθέτη Χρήστου Πετρόπουλου - που έχει κάνει και την παραγωγή - και φέρει τον τίτλο "Subconscious.

H ταινία γυρίστηκε στην Πάτρα και στα δύσβατα δάση, έξω από την πόλη Krusevac στην Σερβία, τον χειμώνα και άνοιξη του 2010. Παίζουν οι Danijela Radovanovic και Φάνης Κατριβεσης. Στην ταινία ακούγονται και οι τρείς γλώσσες - Ελληνικά, Αγγλικά και Σέρβικα.

 

Η υπόθεση αφορά έναν νεαρό ο οποίος, λίγο καιρό αφού έχασε την οικογένειά του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, άρχισε να υποφέρει από εναν επίμονο εφιάλτη: Έναν αυτοσχέδιο ορθόδοξο ναό στη μέση ενός δάσους, στον οποίο καταλήγει πάντα μετά από περιπλάνηση.


Στην διαδικτυακή του αναζήτηση πληροφοριών για επίμονα όνειρα και αντιμετώπιση γνωρίζει κάποια άτομα τα οποία υποπτεύεται ότι είναι δαιμονισμένα, και αποφασίζει να το αποδείξει βιντεοσκοπώντας το έβδομο άτομο που θα συναντήσει κατα σειρά.


Συμφωνα με το σκηνοθέτη και δημιουργό της,  Χρήστο Πετρόπουλο "το Subconscious είναι μια ταινία η οποία, εκτός απο τον τρόμο και την αγωνία μιας πραγματικά εφιαλτικής περιπέτειας, θέλει να αποτελέσει και έναν συμβολισμό για κάποια κοινωνικά θέματα όπως το ρόλο της ψυχολογίας στης διαδικτυακές γνωριμίες και την "μουδιαστική" επιρροή που μπορεί να ασκήσει η θρησκεία σε καποιους ανθρώπους υπο κάποιες συνθήκες" .

Την ταινία παρακολούθησε ο γνωστός κριτικός Todd Rigney του περιοδικού beyondhollywood, ο οποίος είπε: "Είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους που είδα πρόσφατα, αυθεντική, προκαλεί σκέψη και δυνατή αγωνία".


Η ταινία ξεκινάει την διαδρομή της στο γνωστό φεστιβάλ τρόμου της Αγγλίας, Celluloid Screams στην πόλη Sheffield,  με επόμενη χώρα τον Καναδάν σε ένα φεστιβάλ, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture