Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εν Πάτραις… πολιτικοδημοτικά

Εν Πάτραις… πολιτικοδημοτικά

Του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

--Κατσικόπουλο η Δημαρά, με ρωτάει στα Ψηλαλώνια κάποιος φίλος.

--Κανέναν, του απαντάω, γιατί εγώ στηρίζω τον Κώστα Χριστόπουλο που η  παράταξή μου, η Νέα Δημοκρατία, κατ αξία τον επέλεξε και τον εμπιστεύτηκε αλλά και η τοπική κοινωνία με πολύ καλούς λόγους δέχθηκε την υποψηφιότητά του.

--Αν όμως ήσουν υποχρεωμένος να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο;

--Κανέναν, σου ξαναλέω, αφού και οι δύο είναι ομόκεντρες και απαράλλακτες όψεις του ίδιου νομίσματος, δηλαδή ΠΑΣΟΚ με ενεργείς κομματικές ταυτότητες.

Και όποιος τυχόν από τους δύο βγει δήμαρχος το ίδιο κάνει, αλλά και ο Παπανδρέου, που πονηρά θωπεύει τον «αντάρτη» αξιοποιώντας την διεύρυνση και την ώσμωση, το ίδιο θα καμαρώνει την επόμενη μέρα για να «νομιμοποιήσει» και από την Πάτρα το αντιλαϊκό του μνημόνιο και το επαχθές Δ.Ν.Τ.

--Ναι αλλά στον Δημαρά έχουν ενταχθεί και πολλά πρόσωπα από του κόμμα σου, αυτό δεν σε επηρεάζει;

--Όχι βέβαια γιατί εκεί δεν πήγαν με πολιτικούς αλλά με προσωπικούς και μάλιστα θυμωμένους όρους.

--Είναι όμως ανεξάρτητος ο Δημαράς κι αυτό προσελκύει φαίνεται.

--Από πού βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Έχεις μήπως διαβάσει κανένα πρόγραμμα η προτάσεις του υπερκομματικές και διαφορετικές από αυτές του Χριστόπουλου η του Κατσικόπουλου;

Η μήπως τα προβλήματα της Πάτρας είναι διαφορετικά για τον κάθε υποψήφιο δήμαρχο και o Δημαράς έχει Θεόπνευστες άλλες λύσεις;

Μια ετερόκλητη  συνεύρεση, η αλλιώς «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα» είναι φίλε μου αυτή η παρέα που εκμεταλλεύεται μόνον τις κομματικές εσωστρέφειες.

--Γιατί όμως κάποιοι δικοί σας πηγαίνουν μαζί του και όχι με τον Χριστόπουλο;

--Ρώτησε τους ίδιους καλύτερα και ζήτα να σου δώσουν καθαρή πολιτική απάντηση.

--Τότε γιατί δεν τους μαζεύετε;

--Γιατί σε μας η εσωπαραταξιακή  ελευθερία έχει φτάσει ως την ελευθεριότητα πλέον, που  ιδιαίτερα σήμερα…δεν ζημιώνει καθόλου σαν συμπεριφορά  κομματικής αποστασιοποίησης, με ψήγματα  μάλιστα και μιας ιδιότυπης  εκδικητικότητας κάπου στο βάθος.

Εδώ φίλε μου, δεν μπορούν να μαζευτούν κάποιοι πολυγραφότατοι!!! και φλύαροι πολιτευόμενοι, που όπως λέει και το τραγούδι του Μάλαμα… «άλλα λένε κι άλλα κάνουν» και θα μαζευτούν τοπικά στελέχη μας;

--Εσύ τώρα γιατί τόσο επιμένεις για τον Κώστα Χριστόπουλο;

--Γιατί είναι άξιος, γιατί έχει αγώνες στην ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  στην πολιτική του προίκα, γιατί μπορεί να σπάσει την μιζέρια τόσων χρόνων και να γίνει χρήσιμος δήμαρχος, γιατί στο αποτύπωμά του η σύνθεση είναι δοκιμασμένη αρετή του, γιατί δεν θα πλουτίσει απ το «δημαρχιλίκι»  και γιατί είναι πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εγώ, που ιδεολογικά και με ελεύθερη βούληση είμαι ενταγμένος, νοιώθω χρέος μου να στηρίζω τις αποφάσεις της.

--Αν φτάσει όμως στην 2η Κυριακή  ο Χριστόπουλος θα χάσει, μια και τα εκλογικά σας ποσοστά είναι πολύ δύσκολα στην Πάτρα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι;

--Θα μπει σίγουρα στο 2ο γύρο και να σου θυμίσω πως τα ίδια έλεγαν και το 1998 με τον Φλωράτο, που παρά και τις τότε επώνυμες διαρροές και τις πρώτες δύσκολες δημοσκοπήσεις, διαψεύστηκαν.

Αλλά ακόμα κι αν χάσει εμείς θα δώσουμε έναν δημοτικό πολιτικό αγώνα με αξιοπρέπεια, με αυτοπεποίθηση, με διεκδικητικές θέσεις και προτάσεις και κυρίως με σύγχρονο αντιξύλινο λόγο  ευθύνης και σύνθεσης.

Και η σύνθεση να ξέρεις πραγματώνεται πάντα σε καθαρά τοπία και όχι με το λίγο απ όλα μιας δήθεν ευρυγώνιας  ποικιλότητας και συγκατοίκησης.

Και κάτι πιο σημαντικό ακόμα φίλε.

Αυτές οι δημοτικές εκλογές στην Πάτρα, την 3η πόλη της χώρας, ναι, είναι αυτοδιοικητικές αλλά είναι δυό φορές  Πολιτικές με όσα ως τώρα μας έχουν συμβεί και με όσα δυσκολότερα θα ακολουθήσουν.

--Γιατί, θα αλλάξει η κυβέρνηση μετά τις 14 Νοεμβρίου αν εκλεγεί ο Χριστόπουλος;

--Όχι βέβαια, μπορεί όμως η απάντηση της κοινωνίας--ιδιαίτερα από την Πάτρα, να της δώσει ένα γερό χαστούκι και μήνυμα ότι πολύ στραβά αρμενίζει στο στραβό μας το γιαλό και να οπισθοχωρήσει λίγο, να βασανίσει κι άλλες σκέψεις μήπως και μετρήσουμε λιγότερες στο τέλος τις χαμοκέλες που τσακίζει η πολιτική τους.

Το «μείζον αγαθό» κρίνεται σε αυτές τις εκλογές φίλε μου και μην το ξεχάσεις αυτό, αφού κάθε δύσκολη ώρα θέλει  πάντα ακριβή και αυστηρή την αλήθεια της.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

τ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας Ν.Δ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις