Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Όχι" Φούρα σε Δημαρά για το μεταναστευτικό και ανταπάντηση από Δημαρά

"Όχι" Φούρα σε Δημαρά για το μ...

"Δεν είμαι διοργανωτής προεκλογικών εκδηλώσεων"

Αρνητικά απάντησε ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας  στην πρόταση του Γιάννη Δημαρά για σύγκλιση σύσκεψης για το μεταναστευτικό, ενώ σε ανταπάντησή του ο Γιάννης Δημαράς εξακολουθεί να επισημαίνει την αναγκαιότητα συνέναισης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Ολόκληρη η  επιστολή του Δημάρχου Πατρέων προς τον κ. Δημαρά έχει ως εξής:

"Κύριε Δημαρά,

Σε σχέση με την από 24/9/2010 επιστολή σας μετην  οποία  μου ζητήσατε να οργανώσω σύσκεψη υποψηφίων  δημάρχων για το προσφυγικό πρόβλημα και με τη  συμμετοχή αρμόδιου υπουργού, σας απαντώ ως εξής:

Οι θέσεις της δημοτικής αρχής για το προσφυγικό πρόβλημα στην Πάτρα είναι κατ’ επανάληψη διατυπωμένες και γνωστές τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή παρακολουθεί διαρκώς το πρόβλημα και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την αντιμετώπισή του.

Τέλος και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου ως διοργανωτή προεκλογικών εκδηλώσεων και ως εκ τούτου δεν προτίθεμαι να ανταποκριθώ στην πρότασή σας".

Ακολούθως, η παράταξη Δημαρά, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχολίασε την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων για ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της κυβέρνησης, για το θέμα των μεταναστών στην Πάτρα. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Λυπούμαστε για την απόφαση του Δημάρχου Πατρέων να απορρίψει την πρόταση του Γιάννη Δημαρά, για σύγκλιση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή  και της κυβέρνησης, για το θέμα των μεταναστών στην Πάτρα.

Ουδείς επιθυμεί να μεταβληθεί ο Δήμαρχος σε διοργανωτή προεκλογικών εκδηλώσεων. Απεναντίας μάλιστα. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ως «προεκλογική εκδήλωση» την ανάληψη πρωτοβουλίας για ένα μείζον ζήτημα της πόλης επί του οποίου καλόν θα ήταν να διαμορφωθεί ευρεία συναίνεση ώστε να μην μεταβληθεί σε αντικείμενο αντιπαραθέσεων προεκλογικής σκοπιμότητας. Ελπίζουμε η απόφαση αυτή να μην αποτελεί προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης, οι ευθύνες της οποίας είναι δεδομένες και πανθομολογούμενες, για την επίλυση του θέματος.

Δική μας αντίληψη είναι ότι κατά τη διάρκεια των προεκλογικών αναμετρήσεων δεν μπορεί να σταματά η λειτουργία της Πολιτείας και να μετατίθεται  η επίλυση των προβλημάτων. Επί του συγκεκριμένου θέματος των μεταναστών δε, όλοι γνωρίζουμε ότι η έλευση του χειμώνα θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της πόλης και των κατοίκων της. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει άμεσα στην Πάτρα, όχι για δημόσιες σχέσεις, αλλά για να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις