Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: "Επέκταση του προαστιακού μέχρι Κάτω Αχαΐα και Ψαθόπουργο"

Μ. Μπεκίρης: "Επέκταση του προαστια...

Ζητά με ερώτησή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Να επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τον Ψαθόπυργο ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης,

Ο Αχαιός πολιτικός επισημαίνει την θετική ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στον προαστιακό σιδηρόδρομο από Πάτρα έως Ρίο και αντιστρόφως. Υποστηρίζει δε ότι θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους με τον ίδιο τρόπο, όπως και οι πολίτες του Ρίου, και οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας εάν επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Ο κ. Μπεκίρης καταλήγει τονίζοντας πως η λειτουργία του προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τον Ψαθόπυργο εκτός της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, θα εξασφάλιζε την παραμονή του προσωπικού, ενώ θα είχε και οικονομικά οφέλη για τον Οργανισμό.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής;

«Είναι θετική η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στον προαστιακό σιδηρόδρομο  από Πάτρα έως Ρίο και αντιστρόφως. Οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από την εφαρμογή αυτών των δρομολογίων καθώς καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες πολίτες από και προς το Ρίο.

Η Δυτική Αχαΐα είναι μία  περιοχή με πολλούς κατοίκους  που συχνά αναγκάζονται να μετακινούνται στη Πάτρα για διάφορες υποχρεώσεις τους.  Θα μπορούσαν δε να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους με  τον ίδιο τρόπο, όπως και οι πολίτες του Ρίου, και οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας εάν επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Επίσης οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα αυξάνονταν σημαντικά το  επιβατικό κοινό της γραμμής Πατρών – Ρίου, επεκτείνοντας μέχρι τον Ψαθόπυργο, ώστε να εξυπηρετούντο και τα κοινοτικά διαμερίσματα Ψαθόπυργου, Δρεπάνου, Αραχωβιτίκων, Αγίου Βασιλείου και Ακταίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας  υπόψη το πρωταρχικό μέλημα  για προστασία των κατοίκων  της περιφέρειας  που ειδικά  τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται  ο αριθμός τους ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός εάν προτίθεται και μέσα σε ποιο χρονοδιάγραμμα επεκταθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τον Ψαθόπυργο. Η λειτουργία του προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τον Ψαθόπυργο εκτός της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, θα εξασφάλιζε την παραμονή του προσωπικού, ενώ θα είχε και οικονομικά οφέλη για τον Οργανισμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις