Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μεγάλη η απήχηση της Έκθεσης του Σωτήρη Ιωσηφίδη

Μεγάλη η απήχηση της Έκθεσης του Σωτήρη Ιωσηφίδη

Έδωσαν το "παρών" όλοι οι φορείς της πόλης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού δημιουργού κ. Σωτήρη Ιωσηφίδη με έργα του κινήματος ARTE POVERA στην παραλία του Ρίου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010. Συμμετείχαν αρχές, φορείς καθώς και φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Κατά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ρίου κ. Χρήστος Λιακόπουλος εξήρε το δημιουργό, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών κ. Έφη Αναλυτή τόνισε:

«ο κ. Ιωσηφίδης είναι ανατρεπτικός, φευγάτος, σύγχρονος, απόλυτος αλλά όχι δεδομένος. Μας ενδιαφέρει, μας συγκινεί κι ίσως να μας προβληματίζει αλλά βάζει ερωτήματα μέσα από την τέχνη του».

Στη συνέχεια το λόγο είχε ο πρώην Πρύτανης κ. Χρήστος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος μίλησε για ένα εξαιρετικό γλυπτό του εικαστικού το οποίο κοσμεί την Πανεπιστημιούπολη με τίτλο: «Άυλος και Ύλη, οι Γεννήτορες» και το συσχέτισε με την ανακάλυψη της έλικας του DNA. Ο κ. Δημήτριος Δουγένης, πρώην Αντιπρύτανης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης μίλησε για το ζωγραφικό έργο του κ. Ιωσηφίδη με τίτλο: «Μια σιλουέτα στη Γαβρολιμάδα του Ρίου» που επέλεξε να υπάρχει στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου.

Τέλος, η Γ. Γραμματέας Σ.Α.Δ.Α.Σ.-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων κ. Μαρία Κουρμπανά αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό κίνημα της ARTE POVERA που ξεκίνησε από την Ιταλία την δεκαετία του ’60 και γνήσιος εκφραστής της είναι ο Σωτήρης Ιωσηφίδης. Επίσης τόνισε ότι τα έργα του είναι εμπνευσμένα από τα προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού όπως η μετανάστευση και οι ερωτικές σχέσεις.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε από τη Πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών κ. Έφη Αναλυτή τιμητική πλακέτα στον κ. Ιωσηφίδη για την προσφορά του στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture