Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με...χρονογράφημα ο δικηγόρος Γ. Μεντζελόπουλος τάσσεται υπερ της «Δημοτικής Συσπείρωσης Αιγιαλείας»

Με...χρονογράφημα ο  δικηγόρος Γ. Μεντζε...

Εξηγεί το πως και το γιατί.

Με ένα ευρηματικό και πρωτότυπο τρόπο, εν είδει χρονογραφήματος, ο γνωστός Αιγιώτης δικηγόρος Γιάννης Μεντζελόπουλος εξηγεί γιατί αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» με επικεφαλής το Στάθη Θεοδωρακόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται: "Ο Γιάννης δεν θα μπορούσε στην παρούσα συγκυρία, που όλες οι δυνάμεις της Αιγιάλειας έχουν συνενωθεί για να τη βγάλουν από το τέλμα να μη δηλώσει παρών, αφού και αυτοδιοικητική εμπειρία διαθέτει από τη θητεία του ως νομαρχιακός σύμβουλος και συνδικαλιστική, αφού διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Επίσης, διακρίθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την μαχητικότητά του, ιδίως για θέματα του Αιγίου και της Αιγιάλειας, καταθέτοντας σωρεία ερωτήσεων και επερωτήσεων. Αποκόμισε πλούσια εμπειρία από τις θέσεις του ως αιρετό μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Διοίκησης και Παιδείας –Πολιτισμού- Αθλητισμού και μέλος του Δ.Σ. του τρίτου λιμανιού της χώρας Ο.Λ. Πατρών Α.Ε.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας (Ι.Λ.Ε.Α.)

Το «χρονογράφημά του»

29 Ιουλίου το βράδυ στα Ψηλά Αλώνια: Σε γνωστή καφετέρια καθόταν ένας συνάδελφος και φίλος. Η ζέστη αρκετή, οι πιο πολλοί παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και σίγουρα … η θερμοκρασία των δημοτικών εκλογών ήταν ακόμα πολύ χαμηλή. «Γιάννη κάθησε, εάν θέλεις…». Δεν ήταν άλλος από το Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Αμέσως μου ανακοίνωσε την «κυοφορία» της συνένωσης του συνόλου σχεδόν των παρατάξεων της σημερινής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου εξιστορώντας μου τα καθέκαστα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη συμφώνησα με την ιδέα. Θα έλεγα ότι χάρηκα κιόλας. Έχοντας μεγαλώσει σ’ αυτή την πόλη, έχοντας περπατήσει από παιδί τους δρόμους και τα στενά της και παίξει μπάλα στις πλατείες και στις γειτονιές της, έχοντας … ερωτευθεί τη θάλασσα και τα βουνά όλης της περιοχής, έχοντας παρακολουθήσει όλες τις δημοτικές εκλογές από το 1975 και έχοντας παλέψει και πονέσει για αυτήν, αλλά και για όλη την Αιγιάλεια ως νομαρχιακός σύμβουλος ένιωσα ότι κάτι νέο και πρωτοποριακό ανατέλλει σε καιρούς χαλεπούς.

Μεσολάβησε το διάστημα του «Δεκαπενταύγουστου» και το Αίγιο …ερήμωσε. Στις 17 Αυγούστου ξανασυναντηθήκαμε με το Στάθη, μεσημέρι αυτή τη φορά, έξω από το «Παναγιωτοπουλαίκο», σήμα κατατεθέν της πόλης και της λαμπρής ιστορίας της.

Η νέα παράταξη ήταν ήδη γεγονός, αφού είχαν ξεπεραστεί όλες οι προς … στιγμήν δυσκολίες. Ανεβήκαμε τη Μητροπόλεως και ο Στάθης δεν προλάβαινε να δέχεται τις
ευχές και τα συγχαρητήρια των συμπολιτών μας. Κάποιοι, πολλοί λίγοι όμως, έμοιαζαν να είναι κάπως επιφυλακτικοί .

Έτσι είναι τα πράγματα όταν κάτι νέο γεννιέται. Αλλά νομίζω ότι οι πιο πολλοί απ’ αυτούς είναι τώρα μαζί μας. Και φθάσαμε λοιπόν σήμερα, ένα μήνα μετά, που η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ συσπειρώνει ήδη στους κόλπους της πάμπολλους Αιγιαλείς. Από την Αιγείρα μέχρι και τον Ερινεό.

Έχω την αίσθηση ότι η κίνηση αυτή μέχρι τις εκλογές θα γίνει κίνημα παλλαϊκό και από τις 15 Νοεμβρίου ο νέος Καλλικρατικός δήμος της Αιγιάλειας θα μπει σε μια νέα, δύσκολη μεν, αλλά ελπιδοφόρα εποχή"

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις