Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2025 TRAVEL WEST FORUM 2025 ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κάνναβη, μία διαφορετική προσέγγιση

Κάνναβη, μία διαφορετική προσέγγιση

Του Γιώργου Μόσχου

Σχεδόν κάθε βράδυ Συμβουλίου, ο μεσαιωνισμός συνεχίζεται στα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν εξαιρείται το Πατρέων. Η κλαναβολαγνία καλά κρατεί. Κι ας έχουν τόσες χώρες προχωρήσει στην αποποινικοποίηση  υπό όρους της χρήσης κάναβης, χτυπώντας παράλληλα το εμπόριο.
Κι ας έχει αποδειχτεί, πως αποκόπτοντας την κάνναβη και τους χρήστες της από τους εμπόρους, μειώνονται οι θάνατοι από χρήση ουσιών. 

Και ακόμη χειρότερα, το πρόβλημα που χρειάζεται επιστημονική αντιμετώπιση, κάποιοι του αστικού συστήματος συμπλέοντας με ένα τμήμα, ευτυχώς ελάχιστο, της αριστεράς κάνουν κομπρεμί και η κανναβολαγνία αποκτά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Από κει κι έπειτα λίγο χρειάζεται για να αρχίσουν οι υπερακοντισμοί επί του προβλήματος. Από σχετικούς και άσχετους και επί το πλείστον από τους δεύτερους

Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα, που τους ξεφεύγει από την οπτική τους. Κι αυτό είναι οι θάνατοι από τις ουσίες, από την πρέζα, από την σκόνη τη λευκή, και κάποιες φορές από τον αλκοολισμό, αλλά ποτέ μα ποτέ από την κάνναβη. Η οποία μπορεί να είναι ψυχότροπη, δεν είναι όμως εθιστική. Αντιθέτως το απλό τσιγάρο, που η πλειοψηφία των Ελλήνων ντουμανιάζει σε σημείο που να κατακτούμε τη δεύτερη θέση στο βάθρο του πρωταθλητή, με πρώτην κατέχουσα την κορυφή του βάθρου, την Κύπρο, είναι όχι μόνον εθιστικό, αλλά και άκρως εξαρτησιογόνο. Ότι είναι βλαβερό στον εγκέφαλο και στα ζωτικά όργανα του σώματος, δεν το συζητάμε καθόλου. Βλέπετε, είναι κοινωνικά αποδεκτό, διότι όλοι φουμάρουν ως τσιμινιέρες του "Σατούρνια". Και η κάνναβη, αφού την κυνηγάει χρόνια τώρα η Πολιτεία, άρα κάτι ξέρει, είναι ο μέγας ένοχος. Χαρά στους λαθρεμπόρους λοιπόν, που έχουν και επιχείρημα, που τους δίνει η Πολιτεία. Θες χόρτο, που άμα σε δει η Αστυνομία δεν προλαβαίνεις να το απαλλαχτείς; Όχι, γιατί να με συλλάβουν τόσο άχαρα. Ε, τότε πάρε τη σκονίτσα αυτή, και είσαι εντάξει. Σε είδε η Αστυνομία; Δώστης μία φυσηξά και απαλλάχτηκες από αυτή!  

Ε, λοιπόν αυτά τα ερώτημα, το πως πρέπει να αντιδράσει μία σύγχρονη κοινωνία, μία κυβέρνηση με αέρα νέας αντίληψης, ακόμη δεν έχουν απαντηθεί από τους διαπρύσιους της εξόντωσης των χρηστών. Διότι περί αυτού πρόκειται!

Προφανώς οι χρήστες είναι το αυγό, ανάμεσα στους παίχτες του πιγκ-πογκ, που παίζεται καθε περίοδο, όταν κάποιος πάει να αγγίξει το θέμα. Το είδαμε και πάλι με την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Προκειμένου η προσκείμενη πλειοψηφία του Δήμου Πατρέων να καρπωθεί πολιτικά, φόρτωσε τη διοργάνωση της "1ης Γιορτής Κάνναβης" στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κι ας είναι γνωστό που δεν ήταν διοργανωτής, αλλά μπροστά στο πολιτικό κέρδος (έτσι νομίζουν τρομάρα τους!) ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Ξεκομμένοι από την κοινωνία και έξω από την καθημερινότητα των νέων, δεν βλέπουν (ή μήπως βλέπουν αλλά κάνουν τους τυφλούς; Και γίνονται συνένοχοι;) πως οι νέοι πολιορκούνται από την πρέζα. Κι ότι άμα πέσει ο νέος στην πρέζα, σπάνια ξεκολλάει. Κι ότι ακόμη κι αν τον δεχθούν και υπάρξει θέσει στις Θεραπευτικές Κοινότητες, μετά τη θεραπεία του, όταν  οι κρατούντες αποφασίσουν ότι θεραπεύτηκε, μόλις βγει από την πόρτα της Κοινότητας τον περιμένουν τα μορτάκια  της preza-expres για να τον φιλέψουν μυτιά. Κι άει πιάστον μετά, που θα έχει αρχίσει το ίδιο... μπουζούκι. Άει τρέξε ολόκληρη οικογένεια να τον βγάλεις από την αμαρτία!

Διότι το να εκδόσεις ένα ψήφισμα και να καταλογίζεις διαπιστώσεις, που καταλογίζεις από το 1946 (δεν είναι τυχαία η χρονολογία) αυτό δεν σημαίνει θεραπεία του προβλήματος. Τουναντίον μπορεί και να σημαίνει συνενοχή!

Διότι εφόσον επί εβδομήντα χρόνια δεν έχει λυθεί το ζήτημα, εάν εσύ επιμένεις στην ίδια συνταγή της ποινικοποπίησης, που θέσπισε η Δεξιά για τους δικούς της λόγους ή έχεις συμφέροντα και τη σιγοντάρεις ή και το πιο πιθανό, είσαι ανίκανος να καταλάβεις τι σου γίνεται γύρω σου.

Κι επιτέλους αφού η ίδια πολιτική της ποινικοποίησης και μη διαφοροποίησης τόσα χρόνια όχι μόνον δεν έχει μειώσει τη χρήση, αλλά τουναντίον την αυξάνει, γιατί δεν αφήνουν να προχωρήσουν νέες επιστημονικές μέθοδες που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλη την Ευρώπη; Ετούτοι εδώ οι κομμουνισταράδες, ακόμη και την χρήση της μεθαδόνης, ως εργαλείο αντιμετώπισης της εξάρτησης, δεν αποδέχονται!

Υπάρχουν συμφέροντα; Ναι. Αλλά τότε τι δουλειά έχουν οι κομμουνιστές να συμβρίσκονται με την δεξιά στο ζήτημα αυτό;

Αλλά, εάν είχαν μία στάλα σύγχρονη αντίληψη της κοινωνίας που μας περιβάλλει, τότε πιθανόν, ίσως και να γίνονταν κάποτε κυβέρνηση! Προφανώς δεν ενδιαφέρονται κι αυτό είναι όλο.

Μετά την κατοχή, σε έντυπο της ΕΠΟΝ δημοσιεύεται η πληροφορία πως:

"Η δράση της ΕΠΟΝ δεν σταμάτησε στην ενημέρωση και τις εξορμήσεις. Σύντομα μέλη της ΕΠΟΝ εντόπισαν τις περιοχές που καλλιεργούνταν κανναβουριά στην Κωπαΐδα και την Μεσσηνία. Στον Βόλο ΕΠΟΝίτες ξερίζωσαν φυτείες ενώ ουσιαστικό ρόλο στην ενημέρωση έπαιξαν και σειρές διαλέξεων σε λέσχες και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα".

Το φαντάζεστε αυτό να γίνονταν σήμερα; Αυτό κι αν δεν είναι Ταλιμπανισμός!

Μας λέει ακόμη:

"Η εθνική στατιστική υπηρεσία τοποθέτησε σε έρευνά της τον αριθμό των τοξικομανών στις πόλεις Αθήνα και Πειραιά, στους 3500 με 4000, ενώ στην Πάτρα στο φτωχότερο τμήμα της πόλης, υπολογίζεται ένα απίστευτο 40% χρηστών χασίς".
Αυτά τα στοιχεία μας έβγαλαν την Πάτρα ως ένα απέραντο φουγάρο. Ήμαρτον! Για όσους γνωρίζουν την Πάτρα, καταλαβαίνουν πως αυτά τα στοιχεία συνιστούν τερατώδη αμάθεια. Και μεσαίωνα, με τον οποίο ήλπιζαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Για το τσιγάρο, που σκοτώνει κόσμο, τίποτα. Για το αλκοόλ, που καταστρέφει οργανισμούς και οικογένειες, τίποτα.

Και στα σημερινά. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, -στην οποία δεν συνταυτίστηκε η ΡΑΠ του Κώστα Σπαρτινού-, αναφέρει: "Αποτελεί πρόκληση και χυδαιότητα η διοργάνωση της γιορτής της μαστούρας, την ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των Λαών, που γιορτάζεται στις 9 Μάη". Αυτό αναφέρει το φήφισμα της κόκκινης δημοτικής αρχής. Αυτής της Αρχής που ξέχασε πως στις 9 Μάη στην πόλη τους απαγχονίστηκαν πατριώτες και δεν έκανε τον κόπο  να τελέσει το καθιερωμένο από πολλά χρόνια μνημνόσυνο, στην ώρα του. Και για ποιο λόγο; Διότι ισχύει η καθόλου προοδευτική αντίληψη της Αρχής ενός ανδρός. Έλειπε ο Δήμαρχος στη Χαλκιδική, όπου στην αριστοκρατική σάλα του πολυτελέστατου συγκροτήματος τουριστικών καταλυμάτων του "Πόρτο Καράς" με θέα τον Θερμαϊκό, οι δήμαρχοι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, μεταξύ αυτών και οι "κόκκινοι", διακήρυξαν την ένδοια που τους πλήττει και με το τέλος των εργασιών το έριξαν στις μάσες και τις επώνυμες κράσες με μουσική υπόκρουση  από την ορχήστρα Νικολόπουλου κι επειδή έλειπε ο Δήμαρχος, ο εορτασμός της μνήμης των απαγχονισμένων αναβλήθηκε. Λες και δεν υπάρχει αντιδήμαρχος που τον αναπληρώνει τον κυρ Κώστα Πελετίδη. Τόσο αναντικατάστατος!

Αλλά μήπως τέλεσαν το μημόσυνο των εκτελεσμένων στο Γηροκομειό; Μόνο βρισίδια είχαν να πουν τόσα χρόνια γι αυτούς που ανέγειραν το μνημείο, για τους 125 εκτελεσμένους. Κι έκαναν τα αποκαλυπτήρια και κάθε χρόνο τελούσαν από κοινού με το Δήμο Πατρέων το θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο   

Τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς όταν η τυμβωρυχία στην ιστορική μνήμη παίρνει τέτοιες διαστάσεις;


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις