Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη TRAVEL WEST FORUM 2025
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κορωνάκης: Η 13η σύνταξη ίσως παέι το 2016

Κορωνάκης: Η 13η σύνταξη ίσως παέι το 2016

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοικτό να μην υλοποιηθεί φέτος η κυβερνητική δέσμευση

Το ενδεχόμενο η καταβολή της 13ης σύνταξης, η οποία είχε προαναγγελθεί ότι θα δοθεί φέτος, να μετατοπιστεί χρονικά για το 2016, άφησε ανοικτό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Ο κ. Κορωνάκης σημείωσε ότι δεν έχει τελειώσει για το 2015 το θέμα της 13ης σύνταξης και πρόσθεσε: «Η κουβέντα περιλαμβάνει μέσα και τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση και τρώει χρόνο, αυτό αφαιρεί δυνατότητες από την χώρα».

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια: «Aν καταφέρουμε να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση, έχουμε στόχο να υπερβούμε το όριο του χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος και αυτό θα μπορέσει να δώσει χρήματα και για τη 13η σύνταξη και για την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ... Υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πρέπει να δούμε πού θα κλείσει αυτό για να μιλήσουμε μετά για τον ΕΝΦΙΑ και τη 13η σύνταξη».

Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα έρθει στη Βουλή πολύ σύντομα ο σχετικός νόμος, ο οποίος είναι σε διαβούλευση.

Ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε επίσης ότι συντάξεις και μισθοί είναι εξασφαλισμένοι, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση, σημειώνοντας πως «στόχος είναι από την αλλαγή να μην επιβαρυνθούν παραπάνω τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Ο κ. Κορωνάκης, ήρθε σε αντιπαράθεση για την διαπραγμάτευση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κοροϊδεύει τον κόσμο σχετικά με την 13η σύνταξη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξης Τσίπρας "μεταφέρει" την πρόταση - πακέτο της Ελλάδας για το χρέος, στη Ρίγα - Συναντά Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ

Πιθανό έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση χρημάτων στην Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: "Πάμε σε συμφωνία δύο φάσεων" - Μπλόκο στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ, από τους δανειστές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις