Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος Πατρινό Καρναβάλι 2025 Τέμπη ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΝΒΑ: "Έφυγε" ο Σάγες

ΝΒΑ: "Έφυγε" ο Σάγες

Ο Σάγες, που είχε μπει στο Hall of Fame, αναδείχθηκε 12 φορές All Star Player

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το NBA, ο Ντολφ Σάγες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Σάγες, που είχε μπει στο Hall of Fame, αναδείχθηκε 12 φορές All Star Player και ένας εκ των κορυφαίων 50 παικτών των πρώτων 50 ετών του ΝΒΑ.

Σε όλη την καριέρα του «υπηρέτησε» τους Σίρακιους Νάσιοναλς (μετέπειτα Φιλαδέλφεια 76ers), με τους οποίους πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου το 1955. Ήταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που ξεπέρασε το «φράγμα» των 15.000 πόντων.

Το 1963 ανέλαβε τα ηνία της Φιλαδέλφεια ως προπονητής, και αναδείχθηκε ως προπονητής της χρονιάς για το ΝΒΑ το 1966. Έκλεισε την προπονητική του καριέρα στους Μπάφαλο Μπρέιβς το 1972.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Νέο ρεκόρ πόντων ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports