Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χωρίς Φιλαρμονική έγινε η σημερινή παρέλαση στο Αίγιο

Χωρίς Φιλαρμονική έγινε η σημερινή παρέλ...

Συνεχίζεται ο πολιτιστικός μαρασμός της πόλης

Μάταια περίμενε ο κόσμος να εμφανιστεί και να δώσει ρυθμό στην σημερινή παρέλαση του Δήμου Αιγίου η Φιλαρμονική της πόλης. Αιτία…οι αντικειμενικές δυσκολίες του σωματείου και η μη χρηματοδότηση από το Δήμο με τα προβλεπόμενα κονδύλια. Όπως ανέφερε στα «Νέα της Αιγιάλειας» ο μαέστρος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Αιγίου, Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί το σωματείο χωρίς οικονομική στήριξη από το Δήμο, τα έξοδα της είναι δυσβάσταχτα ενώ στέλνει μήνυμα προς τη δημοτική αρχή ότι αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει και της αξίζει, η Φιλαρμονική θα απέχει από κάθε είδους δραστηριότητα.

«Η Φιλαρμονική Αιγίου αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες. Έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Δεν έχουμε ενισχυθεί καθόλου το 2010 από το Δήμο, δεν έχουμε πάρει από πουθενά κάποια επιχορήγηση, ούτε καν τα προβλεπόμενα. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, λόγω κρίσης. Παράλληλα και η Χορωδία Αιγίου έχει να πάρει χρήματα από το 2008! Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, τα μουσικά όργανα θέλουν συντήρηση και χρειάζεται να αγοραστούν και κάποια άλλα καινούργια που μας λείπουν. Αν δεν ενισχυθεί η Φιλαρμονική εμείς θα απέχουμε από κάθε είδους δραστηριότητα».

Να επισημάνουμε ότι τόσο η Φιλαρμονική όσο και η Χορωδία Αιγίου, αποτελούν δύο καταξιωμένα πολιτιστικά σωματεία της πόλης, με εκατοντάδες εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων και πλήθος εντυπωσιακών κριτικών. Δυστυχώς μετά το πρωτοφανές γεγονός να μην μπορεί να λειτουργήσει ο δημοτικός κινηματογράφος λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών(ΝΑΙ το Αίγιο δεν έχει φέτος κινηματογράφο!), ο πολιτιστικός μαρασμός φαίνεται ότι δεν έχει τέλος!

Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture